На Волині побільшало випадків, коли матері відмовляються від власних дітей.

Читайте також: Моторошне вбивство у Нововолинську: чоловік зарізав свою куму через те, що вона заступилася за його дружину під час суперечки (відео)

Про це йшлося у п'ятницю, 30 листопада, під час круглого столу в управлінні охорони здоров'я ОДА, – повідомляє ВолиньPost.

Головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я Людмила Рожко розповіла, що в області почастішали випадки відмови від новонароджених, хоча таке явище раніше не було характерно для Волині.

"5 чи 6 років узагалі не було покинутих дітей. У пологових будинках є школи відповідального батьківства, де готують батьків. От, наприклад, працюють з мамою, яка вже має четверо дітей, а вона відмовляється від п'ятої і каже: "Я не буду, я не хочу". Навіть в багатодітних поліських районах уже почали відмовлятися від новонароджених дітей", – обурилася Людмила Рожко.

За її словами, швидше за все, від дітей відмовляються через складне соціально-економічне становище. 

Також часто батьки віддають дитину у дитбудинок на рік, мовляв, її заберуть, коли покращаться умови. 

Читайте також: У школах Луцька діятиме психологічна служба

"Але це нонсенс! Міністерство взагалі не передбачає сирітський заклад у реформі, тому, можливо, переглядатимуть законодавство стосовно усиновлення тимчасово покинутих дітей", – додала Рожко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter