Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що у разі, якщо депутати не проголосують за законопроект про створення незалежного Антикорупційного суду, він піде у відставку.

Читайте також: Один з міністрів України піде у відставку найближчим часом

Про це Прем’єр повідомив під час спільного брифінгу зі спікером Верховної ради Андрієм Парубієм, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я, як Прем’єр-міністр України, ухвалив для себе рішення: якщо цей суд, справедливий, незалежний не буде створений, я складу повноваження прем’єр-міністра України та подам у відставку", – заявив прем’єр. 

"Українське суспільство очікує справедливості від найвищої влади в країні, і наш обов'язок – зробити усе можливе, щоб рішення у четвер було прийнято згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії", – повідомив спікер парламенту Андрій Парубій.

Читайте також: Як Олександр Данилюк та Ринат Ахметов "друзями" стали

Нагадаємо, що ключовими вимогами МВФ до України для отримання наступного траншу макрофінансової допомоги є створення Антикорупційного суду, підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня та забезпечення рівня дефіциту держбюджету 2018 року на рівні 2,5% від ВВП. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter