У Києві дитячу письменницю Ларису Ніцой відмовились обслуговувати в магазині українською мовою. Про це вона повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі.

Читайте також: Слуги народу" помістили поверх ікони Пресвятої Богородиці свій логотип та пофарбували її у зелений колір (фото)

Ніцой сказала, що навіть після її прохання касирка відмовилася говорити з нею українською. До того ж жінка зауважила, що вона з Владивостока (Росія).

"Чому мені не переходити на російську? Ви не любите російську мову? У мене є конституційне право розмовляти моєю мовою", – говорила касирка.

Однак письменниця відповіла, що в неї російська мова асоціюєтеся з ворогом, який на "війні вбивав її друзів".

"У Конституції ніде не написано, що ви мене в магазині маєте обслуговувати російською. Ба більше, в Україні діє закон про мову, в якому сказано, що в публічному просторі застосовується українська мова. Тому закон на моєму боці. Якщо ви не вірите мені, я викличу поліцію і нехай вона вам пояснить", – зазначала Ніцой.

Письменниця продовжила, що звернулася до адміністратора, щоб той владнав конфлікт. Після недовгих суперечок між Ніцой і касиркою адміністраторка сказала, щоб співробітниця в магазині спілкувалася українською мовою.

Читайте також: Партійний розкол: за скільки "Слуги народу" на Волині продають місця у виборчих списках

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook