Нещодавно, по райцентрі Ківерці почали поширювати чорний піар проти керівника районної партійної організації, депутата обласної ради Олександра Омельчука.

Читайте також: Депутат Волиньради подає 2 мільйонний позов у суд за наклеп у ЗМІ

Мова іде про замовну статтю у ківерцівській районній газеті "Вільним шляхом", з перекрученими і спотвореними фактами, які використали для дискредетації очолюваної ним партії напередодні місцевих виборів у ОТГ, які відбудуться 23 грудня.

У маніпулятивній статті використали слова голови Прилуцької сільської ради Валентина Арчибасова: 

"На розчищення цього озера треба мільйони, а потім ще його треба буде наповнити водою. А це може привести до ще однієї проблеми. Я спілкувався з інженерами із водного інституту, вони кажуть, що рівень води зараз впав на два метри, і така тенденція зберігається. Якщо наповнити озеро, то криниці можуть висохнути".

Нагадаємо, що саме Валентин Арчибасов декілька разів ветував рішення Прилуцької сільської ради з приводу об'днання з Луцьком і проведенням виборів міського голови.

До слова, особисто Валентин Арчибасов робив запит до Олександра Омельчука з проханням посприяти розчищенню озер на території Прилуцької сільської ради. 

Читайте також: Як на Волині влада погрожує та тисне на опозицію (заява)

Також у статті йдеться про те, що гроші на розчистку водойм вже виділені з обласного бюджету і нібито через це Ківерцівська районна лікарня залишилася без рентген апарату.

Хоча ще за каденції губернатора Володимира Гунчика у розчистці водойм було відмовлено і питання повністю закрили. Та й у зверненні Олександра Омельчука не було жодного слова про перерозподіл коштів з придбання медичного обладнання 

Натомість забезпечити Ківерцівську лікарню рентген апаратом  обіцяв особисто новий очільник ОДА Олександр Савченко разом з головою райдержадміністрації Валерієм Ткачуком перед цілою низкою журналістів.

Читайте також: Очільник Волинської ОДА "пасе задніх" у рейтингу виконаних обіцянок

За словами Олександра Савченка, гроші на рентген апарат ще у червні мав виділити нардеп від міста Луцьк Ігор Лапін.:

"Нам вдалося налагодити дуже тісну співпрацю із народним депутатом України Ігорем Лапіним, який погодився поки що тимчасово передати кошти зі свого округу на цей і купити рентген-апарат… Як тільки гроші на субвенції депутатам надійдуть на рахунки, ми одразу їх направимо на придбання цього апарату".

Сьогодні ж, 20 грудня, на заключній сесії Волинської обласної ради очільник ОДА заявив, що гроші призначені на купівлю рентген апарату виділили на потреби села Стобихівка Камінь-Каширського району.

Втім, чомусь про усі обіцянки щодо придбання медичного обладнання забули, а крайнім вирішили зробити опозиційного політика і керівника партійної ківерцівської організації, депутата від фракції "УКРОП" Олександра Омельчука, саме напередодні виборів в ОТГ, які відбудуться 23 грудня. Адже саме ця політична партія є лідером електоральних вподобань ківерчан. 

Також, варто зазначити, що сфабрикований матеріал розійшовся по Ківерцівському району завдяки газеті "Вільним шляхом", яка спеціально вийшла збільшеним тиражем. Зазначимо, що вперше за свою історію газета вийшла не у суботу, а на 4 дні пізніше, що все більше нагадує сплановану атаку на політичних опонентів перед виборами.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter