Депутат Житомирської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ілля Смичок обдурив дітей з села Андріївка Черняхівського району, "подарувавши" їм ноутбуки. Про це дізналися в виданні "Житомир life".

Читайте також: Після вечірнього ефіру два нардепи до крові з'ясовували стосунки (відео)

Зазначається, що в березні 2018 року в сільраду Андріївки прийшов Смичок і поцікавився, чи не потрібно чимось допомогти населеному пункту. Дізнавшись, що Андріївській ЗОШ I-III ступенів не вистачає персональних комп'ютерів, вже через тиждень політик привіз п'ять ноутбуків і вручив їх дітям під об'єктивами фотокамер.

Спочатку з'ясувалося, що на комп'ютерах не було встановлено програмне забезпечення, в той час як освітні установи можуть використовувати тільки дороге ліцензоване ПЗ. Через деякий час до сільського голови прийшов і підприємець, який поцікавився, коли Андріївська сільрада збирається заплатити 40 тисяч гривень за ноутбуки.

Читайте також: Партія Олега Ляшка витратила найбільше бюджетних коштів на пропаганду

"Приїжджає до мене директор магазину і питає, хто буде платити за ці ноутбуки, і привіз мені договір, в якому платником є Андріївська сільська рада. Я йому на це відповів: "Так як я з вами ніяких договорів не укладав, то і платити нічого не буду", і навіть якщо у нас і є кошти, то ми точно не розраховували в цьому році купувати ноутбуки, у нас є й інші проблеми в селі", – розповів про інцидент сільський голова Олександр Гудемчук.

Поки не було встановлено, як Смичок зміг отримати ноутбуки, вказавши платником в договорі сільрада.

У мережі різко негативно відреагували на вчинок депутата. Так, журналіст Василь Крутчак написав: "Ну ось, як можна бути таким кінченим?".

"Хоч не крадені?", "Геніально ...", "Ось воно як, по-радикальному", – додали в мережі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter