У директорки санаторію Волинської обласної ради "Пролісок" Валентини Касарди на території здравниці здають 13 дерев’яних котеджів, якими управляють приватні підприємці. Гості цих будиночків теж оздоровлюються у санаторії, але за готівку, яка ніде не обліковується, тобто осідає у чиїхось кишенях. Харчуються відвідувачі теж на базі санаторію. Мало того, будиночки обслуговують працівники здравниці і під’єднані вони до усіх комунальних мереж. Такий собі приватний бізнес на комунальному майні.

Читайте також: Директор волинського "Проліску" показала шалені статки

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Коли депутати Волинської обласної ради дізналися про те, що директор санаторію матері та дитини "Пролісок" Валентина Касарда на комунальному майні дозволила організувати бізнес приватним підприємцям, зібрали комісію та прийняли рішення не продовжувати їй контракт.

Валентина Касарда, син якої працює в прокуратурі, відчула, що під нею захиталося крісло та вирішила написати заяву до правоохоронних органів, мовляв, комісія насправді не збиралася, а рішення підробили. Вирішила, так би мовити, приструнити колег-депутатів. Члени комісії про те, що на них відкрили кримінал, і що уже в межах провадження прослуховують їхні телефони, не знають нічого, а дізналися про це від журналістів. Не дивно, адже їх навіть не допитували. 

Тож разом із журналістами голова комісії Микола Буліга пішов до суду забирати ухвалу.

Зрозуміти чому пенсіонерка Валентина Касарда так тримається за своє крісло, депутати вирішили навідатись до комунального закладу "Пролісок".

Читайте також: Скандальну директорку волинського "Проліску" звільнили з посади

8 гектарів землі, на яких знаходиться санаторій, розташовані у Ківерцівському районі. Сюди відпочити та оздоровитись з'їжджаються чи не з усієї України. 

На території санаторію розташовано 13 будиночків, 7 з яких ще у 2012 році передали у приватне користування підприємцю Денисюку М. В., однак за дуже цікавою схемою: спочатку всі 7 комунальних будиночків оцінили у квітні 2012 року, а вже 1 червня Валентина Касарда уклала договір з підприємцем Денисюком. На цей час обласна рада не погодила їй цю угоду, таке рішення з'явилося через місяць після того, як підприємець керував комунальним майном. 

Попри явні зловживання посадовими обов'язками, тодішній голова обласної ради Володимир Войтович приховав порушення та підписав договір оренди. Тож фактично можна вважати, що керівниця санаторію дала будиночки в оренду без відповідного на те дозволу. Мало того, згідно договору, в оренду передали нежитлове приміщення загальною площею 112 квадратів, а не окремих житлових котеджів, як є насправді. Виходить, що майно використовують не за призначенням, адже там постійно і без перешкод заселяються та проживають люди. 

Місцеві мешканці подейкують, що ці будиночки є власністю самої Валентини Касарди, чи то котрогось із її синів. Однак жінка це заперечує та каже, що решта 6 будиночків знаходяться у комунальній власності. 

Незрозумілою залишається доцільність передачі будиночків в оренду, адже підприємець заселяє в будиночки людей і повністю користується інфраструктурою санаторію. 

Чому керівництво "Проліска" зацікавлене у збагаченні незрозумілого підприємця, а не самого санаторію? Можливо тут є власний інтерес?

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter