З 1 жовтня ціна на газ для населення збільшиться на 25%. Тобто становитиме 8,75 грн. за 1 куб.м. Якби внаслідок дій уряду росли економіка і добробут населення, ми, можливо, і не помітили б цього підвищення. Але на практиці відбувається абсолютно інакше – підвищення тарифів боляче б'є по кишенях населення і вимиває величезні кошти з бюджету для субсидування малозабезпечених, а також для закупівлі газу бюджетним установам.

Читайте також: Тіньова схема Фірташа з "Волиньгазом" може зазнати фіаско

Про це пише журналіст Олександр Дубінський.

При цьому, основні кошти від реалізації газу "осідають" у кишенях кількох людей, які ніякого відношення до бюджету країни не мають. Головним бенефіціаром газових схем залишається Дмитро Фірташ, який, напевно, ділиться з вищими чиновниками держави (як Рінат Ахметов ділиться зі схеми "Роттердам +").

Фірташ володіє 22 облгазами (70% ринку) і, фактично, є монополістом розподілу блакитного палива: сьогодні його "облгази" є єдиними постачальниками природного газу населенню України

Читайте також: Чому Медведчук для Порошенка є подарунком долі

Найбільшою компанією, яка володіє облгазами Фірташа, є "Регіональна газова компанія" (РГК). Ще частина ринку поділена з його партнерами – Сергієм і Юлією Льовочкіними, Іваном Фурсіним і Юрієм Бойком, які відносяться до неформальної групи "РосУкрЕнерго".

Крім населення "облгази" Фірташа також постачають газ бюджетним установам країни, зокрема, садкам, школам, лікарням. Такі установи виділяють величезні гроші на опалення своїх приміщень, котельні яких працюють на газу. Тема ця вигідна: навіть невеликий районний відділ освіти може споживати в рік природного газу на 10 млн. гривень і значна частина виділених грошей потрапляє в приватні руки.

Щоб зрозуміти, як олігарх зі слугами народу заробляють на підвищенні тарифів, Дубінський пропонує ознайомиться з однією з найпростіших схем на прикладі аукціонів з продажу газу бюджетним підприємствам.

Нашим героєм буде управління СБУ в Житомирській області, постачальником якого стала дочірня компанія Фірташа - ТОВ "Житомиргаз Збут".

Завдяки маніпуляціям з цінами, одна з "дочок" Фірташа ТОВ "Житомиргаз збут" спільно з Управлінням СБУ в Житомирській області тільки в лютому 2018 роки змогла незаконно заволодіти бюджетними коштами в розмірі близько 130 тис. гривень, а річний додатковий заробіток може скласти 0,5 млн. грн.

Простіше кажучи, 26% від виділених на закупівлю газу коштів бюджету можуть бути просто вкрадені. І це всього лише "крихітка" в піраміді розкрадань грошових коштів у одному конкретному тендері.

Одна ілюстрація. А якщо вдуматися в обсяги розкрадань у всій країні, то стає зрозумілим походження статків Фірташа і наближених до нього людей та влади.

Як "розпилюють" газ

На території Житомирської області поставки природного газу побутовим споживачам, а також низці промислових і бюджетних установ даної області здійснює ТОВ "Житомиргаз збут" (за винятком Коростишівського району – туди поставки здійснює ТОВ "Полiссягаз").

Основними власниками даної компанії через ПАТ "Житомиргаз" є ПАТ "Хмельницькгаз" (24,3%), ПрАТ "Газтек" (50,4%). Дані компанії пов'язують з Дмитром Фірташем, де він практично є монополістом з розподілу природного газу і здійснює контроль над його поставками.

З 2015 року компанія активно бере участь в аукціонах з постачання природного газу. Один з таких аукціонів відбувся 5 лютого 2018 року, замовником якого було Управління СБУ в Житомирській області.

Запланований обсяг споживання газу на 2018 рік, згідно з тендерними документами, становив 222,7 тис. куб. м газу. Переможцем аукціону з ціною 8,5 тис. грн за 1 тисячу кубів став "Житомиргаз збут" Фірташа.

6 березня 2018 року УСБУ в Житомирській області підписує договір на поставку природного газу, починаючи з 15 лютого по 31 грудня 2018 року. Загальна сума договору – 1,9 млн грн.

На момент підписання договору (березень 2018 року) ринкова ціна газу становила 8,9 тис. грн за 1 тисячу кубометрів. В цей же день, 6 березня 2018 року, ТОВ "Житомиргаз збут" додатковою угодою №1 підвищує ціну природного газу відразу на 9%.

Причому, ціна змінюється не з моменту підписання додаткової угоди, а з 15 лютого 2018 року – тобто, з моменту перемоги в аукціоні, де компанія Фірташа підтвердила свою згоду на поставку газу за нижчою ціною 8,5 тис. грн за 1 тис. кубометрів газу.

Підстави для підвищення полягають в тому, що нібито ринкова ціна газу за даними НАК Нафтогаз за підсумками лютого становила 10,1 тис. грн за 1 тис. куб. м, тобто є вищою за ціну, з якою був виграний аукціон.

І тут потрібно вникнути в законодавчі нюанси. Згідно п.2 р.4 ст.36 Закону–922, зростання ціни на природний газ може відбуватися тільки в тому випадку, якщо збільшується ціна НАКу. Але ринкова ціна природного газу в березні 2018 року, коли був підписаний договір, не збільшилась, а опустилася на 11,9% або на 1,3 тис. грн.

Таким чином, підвищити ціну компанія Фірташа не могла, оскільки в березні 2018 року коливання ціни в сторону збільшення не відбувалося. А в лютому 2018 року ціна на газ не змінювалася і була стабільною.

12 березня 2018 року ціна природного газу додатковою угодою №2 знову збільшується вже до 10,1 тис. грн за 1 тис. куб. м. І знову ця угода вступає в силу з 15 лютого 2018 року, коли закупити потрібний для СБУшників обсяг газу "Житомиргаз збут" міг по 8,5 грн. за куб.

13 березня 2018 року ціна природного газу додатковою угодою №3 знову збільшується вже до 10,8 тис. грн. за 1 тис. куб.м. І ця угода також вступає в силу з 15 лютого 2018 року.

Всі угоди вступали в силу одним днем, при цьому реєструвалися трьома різними датами, щоб обійти Закон 922, який допускає разове підвищення ціни не більше, ніж на 10%.

Ця афера дала можливість ТОВ "Житомиргаз збут" поставляти газ з моменту укладення договору за ціною 10,8 тис. грн. за 1 тис. куб.м., при законній ціні у 8,5 тис. грн.

Ціну газу з 15 лютого 2018 року фактично підняли на 27,3%.

Через підвищення ціни зменшили обсяг запланованого споживання газу майже на 50 тисяч кубометрів – до 175 тис. за рік, а можливе розкрадання бюджетних коштів становило приблизно 2,3 тис. грн. на 1 тис. куб.м. газу

Дана схема не є якимось винятком, а застосовується вже досить давно. Зовсім недавно ми повідомляли про подібні махінації "Львівгаз збут", який так само підконтрольна Фірташу.

Це не єдина шахрайська схема незаконного збагачення "Житомиргазу". Як повідомляють багато комерційних споживачі природного газу Житомирської області, махінації також відбуваються під час нарахування виробничо–технологічних втрат (ВТВ).

Так, багатьом абонентам ВАТ "Житомиргаз" при фактично одному й тому ж типі і технічно стабільному стані обладнання Фірташ збільшував обсяги виробничо–технологічних втрат (ВТВ) природного газу.

І це при тому, що повне технічне обслуговування газового обладнання проводить сам же "Житомиргаз" і навіть створюються спільні комісії підприємств-споживачів газу і "Житомиргазу", де визначаються фактичні обсяги газу виробничо-технологічних втрат (ВТВ), які фіксують втрати (створення комісії передбачено п. 5.8 Методики, затвердженої наказом Міністерства палива та енергетики України 30 травня 2003 року № 264).

За результатами таких перевірок здійснюють коригування втрат. Але через певний час споживання (не зважаючи на повне технічне обслуговування газового обладнання та контролю з боку Житомиргазу) обсяги ВТВ збільшуються в 10 разів, а то і в 100 разів, в залежності від загального обсягу споживання.

Таким чином, фактично неврахований газ, присвоєний ПАТ "Житомиргаз" і ТОВ "Жітомгаз збут", знову продається, що є ще шахрайською схемою збагачення Фірташа і компанії.

На дії "Житомиргазу" скаржаться не тільки приватні установи, а й побутові споживачі, у яких рахунки збільшились мінімум в три рази через встановлення будинкових лічильників.

Не зважаючи на вступ в силу ЗУ "Про ринок природного газу", в якому чітко відокремлюються функції з постачання і розподілу газу, облгази Фірташа намагаються бути монополістами в т.ч. і в сфері поставок природного газу.

Для цього виграють аукціони за заниженими цінами і змушують кінцевих споживачів працювати тільки з ними, адже у них є можливість блокувати постачання газу через розподільні газові мережі, оскільки в даному сегменті вони, через Фірташа, – також монополісти.

Згідно з інформацією ЗМІ, з боку "Житомиргазу" виявлені залякування бюджетних установ, які укладали договори на поставку газу з іншими газотрейдерами, непідконтрольними Фірташу. У випадку найменших затримок лімітів по газу від даних трейдерів тут же перекривали труби, таким чином в подальшому схиляючи до "співпраці" бюджетну організацію.

Якщо ж залякати не вдавалось, то писали різні скарги в інстанції і таким чином блокували виплати. Після чого сам трейдер відмовлявся від поставок і розривав договір.

При всіх даних аферах "Житомиргаз" закінчив рік зі збитками і шукає варіанти збільшення ціни газу для споживачів.

Гроші Порошенку на вибори?

При цьому, якщо ви думаєте, що держава в особі Нафтогазу не знає про цю ситуацію, то ви дуже помиляєтесь. НАК "Нафтогаз" здійснює поставки природного газу на "облгази" України, а в деяких навіть має акції (Кіровоградгаз –51%, Львівгаз–25%, Хмельницькгаз –25%, і т.д.). Ще в 2015 році МВС підозрювало в змові посадових осіб НАК "Нафтогаз" із власниками низки газових компаній, в т.ч. Group DF, що принесло значні збитки державі.

У 2018 році Нафтогаз звинуватив Фірташа в заниженні ціни на газ і списання його на "мертві душі". Дані розкрадання призводять до зростання заборгованості перед державою і за станом на сьогодні вона становить близько 30 млрд. гривень.

Пізніше в Регіональній газової компанії Фірташа почали проводитися обшуки і менеджмент РГК звинуватив в цьому Нафтогаз. Цікаво тут те, що звинувачення від НАК прозвучали вперше за 4 роки - тільки напередодні виборів.

Така пізня активність від НАКу пов'язана, скоріше, не з турботою про наповнення бюджету, а з можливістю отримати частку бізнесу Фірташа з продажу необлікованого газу і газу за завищеними цінами.

Ці гроші дуже знадобляться президенту під час виборів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter