Останнього разу, коли ми були на ТзОВ "БіоПек" підприємство не працювало, а тому зрозуміти саму суть виробництва дізнатися не довелося. Нещодавно, ми все ж таки побували на новоствореному підприємстві аби розібратися та побачити увесь процес отримання готового продукту. 

Читайте також: Біоетанольний завод запрацював на повну потужність

За екскурсовода Роман Білоусов – керівник зміни. Хлопець пройшов увесь технологічний процес у галузі бродіння і виноробств, а тому, вже має десятилітній досвід роботи. Кар’єру розпочинав на спирто-горілчаному заводі, однак, сьогодні, він вже спеціалізується на виробництві біокомпонентів. Роман наголошує, що перш ніж взятися до роботи, всі працівники пройшли спеціальний курс навчання. Приїздили і спеціалісти французьких фірм, які передавали свій досвід у технології виробництва еко-продукції. 

Виявляється технологічний процес виробництва біокомпонентів доволі складний, а все виробництво автоматизоване, тому потрібно розраховувати свої дії на декілька кроків вперед, враховуючи те, що це безперервний процес.  

Працівники  з неприємністю згадують інцидент навколо поширення неприємного запаху в місті та переконані, що людей просто ввели в оману, а з успішного підприємства намагалися зробили «цапа-відбувайла».  Однак, на період зупинки підприємства без роботи не залишився ніхто, а заробітну плату отримували у повному обсязі.

Люди «з вулиці» працювати на підприємстві не зможуть, адже тут доводиться виконувати та нести відповідальність за складні технологічні процеси. Скажімо, апаратники і лаборанти – це надзвичайно відповідальні посади, на якій зможуть працювати люди із спеціальною освітою та певним досвідом роботи. Оскільки процес виробництва безперервний,  доволі часто потрібно прораховувати роботу на декілька процесів вперед. Звичайно, що освоїти технологічні процеси не всім під силу, але сьогодні на підприємстві вже сформувався колектив висококваліфікованих спеціалістів, які зуміли забезпечити безперебійну роботу заводу та виробництво екологічно чистої продукції. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ