Кисломолочні продукти і натуральні цільнозернові каші допоможуть безболісно пережити епідеміологічний період.

Читайте також: Розкрили справжню небезпеку розчинної кави

Як передає Новини Ю, про це повідомила лікар-дієтолог Вікторія Савицька.

Експерт наголошує, що вживання каші і кисломолочки позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, покращуючи стан його мікрофлори, а саме це впливає на міцність імунної системи.

Людям, які займаються виготовленням кефіру і кисляку вдома, вона радить не шкодувати часу – так можна отримати натуральний продукт, який не містить штучних добавок.

Читайте також: Як уникнути шкідливих антибіотиків у продуктах

Савицька також додала, що пробіотики, які є в натуральних кисломолочних продуктах, зменшують грипозні симптоми: температуру, кашель і нежить.

Якщо говорити про каші з цільного зерна, то найбільш сильними протигрипозні властивості, стверджує дієтолог, мають вівсянка і ячмінь.

Нагадаємо, за прогнозами, у новому епідсезоні в Україні будуть циркулювати: віруси (А) Мічиган (Michigan / H1N1) і Сінгапур (Singapore/H3N2), а також вірус (В) — Колорадо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter