Кожен продукт має своє місце в холодильнику, про яке мало хто здогадується. Адже коли ми приходимо з магазину із покупками, то лише бажаємо все помістити на полиці, нехтуючи розташуванням.

Читайте також: Як завдяки харчуванню стати кращим коханцем: науковці знайшли відповідь

Неправильне розташування продуктів в холодильнику може призвести до швидкого їх псування або погіршення їх смакових властивостей. Щоб цього не сталося некомерційна організація випустила правила і рекомендації по зберіганню і заморожування продуктів харчування, передає Кордон.

За правилами, температура в холодильній шафі повинна бути +5 градусів або менше. Продукти, які повинні бути максимально охолодженими, наприклад, м’ясо, необхідно розміщувати на нижніх полицях. А от фрукти та овочі потрібно зберігати на верхніх.

Яблука і апельсини також необхідно зберігати в холодильнику, тому що при дозріванні вони починають втрачати вітамін С, а якщо ці фрукти помістити в холодне місце – сповільнитися втрата корисних компонентів.

Вчені не рекомендують зберігати хліб в холоді. В такому середовищі швидше з’являється цвіль. Хоча, якщо ви віддаєте перевагу житньому хлібу, тоді це правило на нього не поширюється.

Також в холодильнику не варто зберігати картоплю, адже при мінусовій температурі крохмаль перетворюється на цукор. Також не варто тримати в холод і помідори, мінусова температура негативно впливає на їх смак та форму.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook