В Україні злодії автомобілів знайшли лазівки в законодавстві, завдяки яким лише платять штрафи і продовжують займатися своєю справою.

Читайте також: Українців попереджають про нову схему шахрайства при продажі авто

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Зловмисники викрадають або елітні автомобілі переважно японського виробництва, щоб в подальшому перебити номери агрегатів і переправити за кордон, або ж українські – на запчастини та металобрухт.

За даними поліції, щорічно у законних власників зникає близько 10 тисяч транспортних засобів. Найчастіше викрадення відбуваються в Києві.

Як розповів керівник столичної поліції Андрій Крищенко, ситуація в минулому році трохи покращилася: 1,5 тисячі крадіжок проти 1,9 тисячі у 2016-му. Але загалом істотних зрушень у боротьбі з цим явищем немає.

Читайте також: Екс-поплічник Януковича по-шахрайськи скуповує бурштинові землі на Волині

Власникам знайшли та повернули лише кілька сотень автомобілів. Але навіть якщо злодіїв вдається зловити, вони в основному уникають реального покарання через прогалини в законодавстві. Поліцейські визнають, що більшість злодіїв знають поіменно, адже одних і тих же осіб затримують по кілька разів на рік, але ті відбуваються штрафами за витрачений бензин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter