Ринкову вартість семи тимчасових споруд санаторію "Пролісок", які свого часу передали в оренду підприємцю – відверто занизили. Воно й не дивно адже будиночки віддали в оренду родичу директорки здравниці. Тепер той, очевидно не без допомоги впливової тітки, організував на комунальному майні успішний бізнес, а обласний бюджет, від здани х в оренду будиночків отримує копійки.

Читайте також: Як директор волинського "Проліску" дозволила організувати бізнес на комунальному майні санаторію

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

На території санаторію матері та дитини "Пролісок" є ще 13 дерев'яних будиночків. Однак, замість того аби на них заробляв санаторій і гроші йшли у бюджет області, 7 із цих будиночків у 2012 році передали в оренду підприємцю Денисюку М. В. – родичу директора санаторію Валентини Касарди. 

Перед укладанням договору оренди робили незалежну оцінку будиночків. Вартість одного 12 кв. м. – 3750 гривень, а будиночок майже 22 кв. м. – 4819 грн.

У відповіді на інформаційний запит телеканалу "Аверс" наданій директором санаторію видно, що вартість тимчасових споруд куди вища. До прикладу, у 2014 році залишкова вартість одного будиночка становила 44 тисячі гривень, трохи більшого за квадратурою – 144 тисячі гривень, а два будиночки у 2017 році коштували 276 тисяч гривень. Очевидно – своїм задарма. 

Зараз ціни на проживання у такому будиночку коливаються від 600 до 1500 гривень за добу. Натомість, до бюджету області підприємець сплачує 317 гривень на місяць. 

Про історію з будиночками санаторію "Пролісок" говорили на одній із комісій Волинської облради. Депутати поцікавилися у директорки санаторію, хто ж бере гроші за проживання у будиночках, які здали в оренду – підприємець чи адміністрація санаторію. 

Не знайшовши відповіді на просте питання, Валентина Касарда почала звинувачувати журналістів у тому, що вони подали недостовірну інформацію, а депутатів – у тому, що вони під час візиту до здравниці розкидали по території пляшки з-під пива.

Читайте також: Директор волинського "Проліску" показала шалені статки

Директор санаторію матері та дитини зі скандалом покинула комісію, але факт корупції залишається очевидним. Ті 7 будиночків в оренду за мізерну ціну отримав родич Касарди, за які за сезон заробляє сотні тисяч гривень, а до бюджету області надходять копійки. 

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter