З 24 лютого на Волині встановили "жовтий" рівень епідбезпеки. Таке рішення ухвалили в Міністерстві охорони здоров'я України. Підтримали поділ також місцеві комісії ТЕБ та НС.

Читайте також: Повідомили, за яких умов на Волині можуть посилити карантин та які обмеження діють зараз

"Суспільне Волині" розбиралося, за якими показниками область опинилася у "жовтій" зоні, які обмеження діятимуть та чи дотримуються їх у закладах обслуговування та культури.

"Правила "жовтої" карантинної зони вимагають носити захисні маски у громадських місцях і транспорті. Культурні, релігійні та спортивні заходи проводяться при наповненості залу на 50%", – каже заступниця директора обласного лабораторного центру Надія Костирко.

Адміністраторка салону краси у Луцьку Лідія Зайчук розповідає, що нове зонування на роботу їхнього закладу не вплинуло. У їхній перукарні обслуговують клієнтів лише за попереднім записом. Між клієнтами – година перерви, щоб персонал встиг обробити робочі поверхні та інструменти.

Директор волинського облмуздрамтеатру Анатолій Глива розповів: нині вистави у театрі йдуть при наповненості залу на 50%.

У Волинський обласній клінічній лікарні через карантин відтерміновують планові операції, якщо це не загрожує життю пацієнта, сказав директор медзакладу Олександр Дудар.

Читайте також: На Волині знову стрімко зростає кількість хворих на коронавірус: за добу померли 5 людей (статистика)

Станом на сьогодні у лікарнях області перебуває більше як пів тисячі волинян, які лікуються від коронавірусу, – розповів керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас.

"За три дні з 22 лютого відсоток зайнятості ліжок у лікарнях області зріс з 30,9 до 34. Велика ймовірність того, що ми можемо увійти у червону зону, якщо не будемо дотримуватись правил", – каже головний медик Волині.

Поліція продовжує стежити за дотриманням карантинних обмежень, – каже інспекторка головного управління Нацполіції Волині Марина Балдич. Скільки протоколів і адмінматеріалів склали на порушників цього року – не називає.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Faceboo