Директор ДП "Шахта №9 "Нововолинська" Василь Рудець був призначений на посаду у 2017 році. Як виявилось, керівник поставив за мету фактично закрити шахту.

Читайте також: Екс-поплічник Януковича по-шахрайськи скуповує бурштинові землі на Волині

Про це пише Радар.

Впродовж усього цього часу він керував умовно, на папері. Адже трудовий колектив виступає категорично проти реструктуризації.

З поняттям реструктуризації місцеві мешканці досить добре знайомі. Закриті копальні №2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 стали довічною ганьбою для тих, хто ухвалював і погоджував "реструктуризацію" цих підприємств. Зараз закривають першу шахту. Лишилися на плаву "Бужанська" і 9-та.

У міністерстві енергетики зухвало закопують/відкатують сотні мільйонів гривень по кожній шахті, що йде під закриття.Тим часом сотні людей втрачають робочі місця, а місто – перспективу.

За даними журналістів, Василь Рудець нещодавно зареєстрував статут ДП "Шахта №9 "Нововолинська" – вочевидь, у Литовезькій ОТГ. В документі зазначено, що ДП діє у відповідності з наказом №550 Міненерго від 21 серпня 2015 р.

За інсайдерською інформацією Радару, це означає повільну смерть копальні, яка може успішно працювати ще добрий десяток років і на якій нещодавно задіяли нову лаву.

Також це означає, що міністр енергетики Ігор Насалик не дотримав обіцянки, яку дав керівництву ДП "Волиньвугілля" і шахтарським профспілкам.

Читайте також: Хто дискредитує діяльність лікарняних кас і страхової медицини на Волині

На нещодавній зустрічі у Києві міністр запевняв, що жодних дій згідно з наказом №550 (про переведення шахти у третю категорію, під закриття) НЕ БУДЕ. Однак тихцем шахту вже перетворили на дві юридичні особи. Так само, як було на першій: ДП (державне підприємство) на кілька працівників, яким керував Онопрієнко, і ВП (відокремлений підрозділ), який іще повноцінно працював – під керівництвом Ковтуна.

Зараз 9-ту шахту, яка видобуває вугілля, очолює Володимир Юрків. А на тій 9-й, яку днями зареєстрували в Литовежі, Василь Рудець – припускають занепокоєні гірники – готується повторити недолугий "подвиг" із поквапливим, каламутним закриттям шахти №5.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter