Найбільш вживаний напій у світі – кава – може завдати шкоди вашому організму. 

Читайте також: Боротьба із пластиком: українці роблять їстівні стаканчики для кави

Проблеми з серцем і артеріальним тиском

Кава може викликати прискорене серцебиття і навіть головний біль, який, у свою чергу, сигналізує про підвищення артеріального тиску. Вчені з різних країн давно дійшли до висновку, що помірне споживання кави не зашкодить навіть людям з аритмією. Але багато хто ігнорує слово "помірне", випиваючи 4 і більше чашок кави на день. З цієї причини кардіологи зазвичай забороняють пацієнтам вживати будь-які напої, що містять кофеїн.

Спрага

Кава – сечогінний, знову таки надмірне його вживання призводить до зневоднення організму. Порада: скоротити кількість чашок до двох, пити більше чистої води.

Читайте також: Скільки чашок кави можна пити за день – безпечна доза

Втома

Якщо пити каву помірно, вона допоможе підбадьоритися. Якщо ви п’єте одну чашку кави за одною, ви будете відчувати ще більшу втому. Причина: кава блокує хімічну речовину аденозин, який економить сили організму і регулює цикл "бадьорість-сон". Відразу після того, як підбадьорливий ефект кави проходить настає "аденозиновий сплеск", який тягне за собою сонливість.

Проблеми з травленням

Кава підсилює вироблення соляної кислоти в шлунку – медики не радять пити її вранці на голодний шлунок, оскільки вона може викликати печію, гастрит і виразку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter