Українцям, які тривалий час працюють у Польщі, можуть надати субсидію. До кінця поточного року між країнами буде ухвалена угода про обмін інформацією щодо застрахованих осіб.

Читайте також: Як платити менше за комуналку: поради

Одразу після цього у кожного, хто працевлаштований легально, з'явиться шанс заплатити єдиний соціальний внесок на батьківщині за три місяці.

"Якщо ми беремо заробітчан у європейських країнах, то у Польщі їх проживає 2 млн людей. З них мільйон працює легально. З тих, хто працює легально внесок у пенсійний фонд Польщі платять 300 тисяч… До кінця року ми маємо з поляками підписати угоду про обмін інформацією щодо застрахованих осіб", – стверджує міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Втім, заробітчани, які соціальних внесків на території Польщі не сплачують, все одно повинні зробити це в Україні, адже ризикує залишитися без субсидії, повідомляє Politeka.

"Для тих людей, які нелегально працюють у Польщі, ми залишили можливість заплатити єдиний соціальний внесок в Україні за три місяці, і багато хто це робить. Ми таких людей страхуємо. І вони отримують субсидію", – зазначили у міністерстві.

Читайте також: Як українці отримуватимуть субсидії після монетизації

Як відомо, з початку поточного року українці отримали кілька варіантів оформлення субсидій на житлово-комунальні послуги.

Особи, які претендують на пільгу, можуть зайти на сайт Мінсоцполітики і там подати електронну заяву, надіслати декларацію поштою або звернутися на особистий прийом в управління соцзахисту населення.

Пільгу на оплату комуналки на загальних умовах можуть отримати громадяни, у яких є заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску з вини роботодавця, а також ті родини, опалювальна, а не загальна площа житла яких не перевищує 120 квадратних метрів для квартири і 200 квадратних метрів для індивідуального будинку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter