Приготування талої води вважається одним з найкращих способів покращити якість води та очистити її. Адже тала вода має чудовий вплив на організм, тонізуючи його та оздоровлюючи клітини.

Читайте також: Уляна Супрун дала поради, як уберегтися від сказу

Які цілющі властивості має тала вода? Вона покращує роботу всіх органів, підвищує імунітет та працездатність, допомагає позбутися деяких видів алергії, лікує захворювання шкіри, покращує травлення й обмін речовин, про це повідомляє канал 24.

Також тала вода нормалізує роботу серця, допомагає боротися з зайвою вагою, підсилює дію ліків, нормалізує рівень лейкоцитів у крові та знижує рівень холестерину, прискорює відновні процеси та покращує мозкову активність.

Такі властивості вода отримує завдяки упорядкованій молекулярній решітці під час заморожування – вона за своєю структурою стає дуже схожою на воду в організмі людини.

Читайте також: Фахівці винайшли вакцину від раку мозку

Як приготувати талу воду вдома? Найголовніше в заморожуванні води – посуд. Це повинна бути тара з термостійкого скла або пластику з широкою горловиною. Налийте воду в тару і поставте в морозилку на 40 хвилин. Після цього зніміть першу крижану плівку і знову поставте воду у морозилку – на 9-10 годин. Коли вода замерзає, в центрі тари може виявитися ще рідка частина води – її необхідно злити, адже у ній буде не впорядкована молекулярна структура. Не варто розморожувати воду при температурі понад 37 градусів.

Тала вода легше засвоюється організмом і стає корисною для травлення. Її можна пити, використовувати у приготуванні їжі, заварюванні чаю та вмиватися нею. Та не забувайте – добова норма талої води становить не більше 1/3 всього питва та рідкої їжі, спожитої протягом доби.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter