"...Владимир Ильич очень любил детей, и детишки это чувствовали. Он быстро узнал их имена, и надо было удивляться, как он только не путал их. С детьми ни­чего нельзя было поделать, они совсем завладели Вла­димиром Ильичем..."

Це уривок з циклу оповідань "Ленін та діти" автора В. Бонч-Бруєвича. У коротких історіях розповідається про те, як Вождь у суворі післяреволюційні та військові часи знаходив час поспілкуватись з дітьми та робив їх щасливими, просто спілкуючись з ними.

Читайте також: Які інструкції написані у зошитах для агітаторів Порошенка

У такий спосіб радянські пропагандисти возвеличували і рекламували постать Леніна серед населення, незважаючи на вік людей. 

З того часу пройшло майже 100 років, а принципи піару деяких політичних лідерів не змінились. Принаймні в Україні. Принаймні, це стосується команди Петра Порошенка.

Піарники чинного президента вже попадалися на плагіаті передвиборних гасел Володимира Путіна. Але найбільше вражають історії про "гаранта" і дітей. Їхні сюжети, подача і посил практично копіюють збірку "Ленін і діти" як за художнім стилем, так і за метою.

Читайте також: Порошенко вкрав передвиборні гасла Путіна

У січні 2019 року Петро Порошенко дорогою до Бердичева побачив хлопців, які грали у хокей саморобними ключками. Президент вийшов з ними сфотографуватись (швидше за все, за настановою піарників) і за кілька днів подарував їм набір ключок для хокею. Втім у соцмережах українці жорстко розкритикували президента за піар на сільських дітях-хокеїстах.

Нова порція піар-казочок потрапила у Facebook в лютому 2019 року.

"Президент вже сів в машину й кортеж мав їхати, але, мабуть, й через скло почув плачі маленького хлопчиська, який голосив – ридав на всю бориспільську вулицю.
Сусідське хлоп’я з годину чекало , поки президент вийде з будинку, над яким майорять український і кримськотатарський прапори, аби сфотографуватися. І ось така невдача. Президент вийшов з машини і зробив селфі. Малі помчали додому щасливі – хвалитися фото ): Кортеж поіхав на Банкову. А ми з господарями – пішли доідати плов):" – таке творіння вийшло з-під пера піарника на сторінці Ірини Геращенко.

Окрім епічного оповідання про щирість і доброту "Вождя" у найкращих радянських традиціях, користувачі соцмереж звертають увагу на охоронців президентського кортежу.

Можливо, Петро Порошенко невдало обирає політтехнологів, можливо, піарників йому підсунув колега з Росії, але просякнута радянщиною передвиборна кампанія президента дивує. Не буде дивним, якщо скоро з коробками продукції "Рошен" і в агітпалатках будуть роздавати буклети "Порошенко і діти" з добродушними оповіданнями про допомогу хокеїстам і рятівне селфі.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook