Уряд з ініціативи президента Петра Порошенка вирішив спрямувати гроші, "здерті" з власників автомобілів на іноземній реєстрації, на прихований підкуп виборців, а саме пенсіонерів. Відтак у березні-квітні 2019 року, коли й відбудуться 1 тур (31 березня) та 2 тур (21 квітня) виборів президента, пенсіонерам буде видано по 2410 грн.

Читайте також: Кожному по тисячі: як Порошенко використовує адмінресурс

Звісно, відвертий підкуп виборців завуальовують під вияв щедрості та справедливості Петра Порошенка. 

"В 2019 році пропонується пенсіонерам у березні-квітні здійснити доплату до пенсії 2410 тисяч гривень. Чому саме йде мова про таку виплату? Мова йде про додатковий ресурс, який було отримано від закону про "євробляхи. Вперше явище, яке завдавало шкоди всій країні було повернуто на користь певним категоріям громадян. Тобто кошти від розмитнення "євроблях" в повному обсязі було направлено на такі виплати. 2410 гривень – це фактично та сума, яку людям не заплатили у 2015-2016 роках, коли була зупинена індексація пенсії. Це ініціатива президента", – наводить слова міністра соціальної політики Андрія Реви Економічна правда.

Тобто, злочинна схема розводу "євробляхерів" під час розмитнення автівок подається як благо, а частина грошей від з цього процесу буде "чесно" поділена, але лише серед пенсіонерів у вигляді невеличкої доплати.

Чому саме серед пенсіонерів? Бо велика чатисна цього сегменту має фінансові проблеми після стрибку тарифів на "комуналку" і готова взяти будь-яку допомогу неважливо від кого. Відтак, їм здебільшого немає діла звідки взялись ці гроші і чому Петро Порошенко саме перед виборами вирішив "розкошелитись".

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Можливо, спершу варто було б на державному рівні розслідувати шахрайську схему, яка працювала на митницях країни при розмитненні "євроблях". Тоді ані міністри, ані президент не стали на захист громадян і не захистили від свавілля митників. В результаті цього українцям доводилось сплачувати неадекватні суми, взяті з повітря, аби не залишитись без автівки.

Тепер же стає зрозуміло, що пільговий період розмитнення "євроблях" недарма був розрахований до кінця лютого і не був продовжений. Адже чимала частина цих коштів піде на підкуп виборців Петром Порошенком вже у березні-квітні.

Команда чинного "гаранта" зухвало обкрадає державу задля своєї головної мети – залишити Петра Порошенка на посаді президента ще на один термін. Відтак, задіюються абсолютно всі можливі схеми для фальсифікації результатів голосування та підкупу виборців. Пенсіонерам Петра Поршенка подають у образі такого собі "Робіна Гуда".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook