Вихід на роботу після відпустки – стрес для організму, тому оптимальніше провести декілька днів для адаптації, перш ніж повністю зануритися в справи.

Читайте також: "Тривалий сон є небезпечним", – вчені

Про це розповів лікар-психолог Єгор Литкін, пише ГолосUA.

У перші робочі дні багато хто страждає хронічним недосипом через безсоння, за якої випливає необхідність раннього пробудження. А це вже стрес і дратівливість, яка цілком може «вилитися» на колег або когось із близьких.

"В ідеалі повернутися з відпустки потрібно на декілька днів раніше наміченого виходу на роботу і спробувати заздалегідь хоч трохи наблизитися до звичного графіку. Звичайно, під час заслуженого відпочинку вставати о 6 ранку – це, як мінімум, жорстоко по відношенню до себе. Але спробувати відірватися від подушки хоча б до 8 ранку потрібно – тоді вам простіше буде встати в робочий день на годину-дві раніше", – порадив експерт.

Вечорами він радить відмовитися від перегляду телевізора – краще почитати або послухати приємну музику.

Читайте також: Вчені розповіли, які продукти знижують стрес

За декілька годин до сну дуже корисно прогулятися по парку або по скверу. Так мозок "насититися" киснем, адже за час відпочинку він звик до свіжого повітря і до того, що ви частіше буваєте на вулиці, ніж в приміщенні. Вийшовши на роботу, також намагайтеся це робити: вранці, в обідню перерву, перед сном. Сонячне світло сприяє підвищенню настрою.

"Не нехтуйте ароматерапією і ваннами з аромамаслами і піною. Вони відмінно знімають стрес, допомагають розслабитися і швидше заснути", – додав експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter