У маршрутних таксі та тролейбусах Луцька відсьогодні, 11 грудня, встановлені пристрої для безготівкової оплати проїзду. До цього, в тестовому режимі валідатори працювали лише в тролейбусах, адже перевізники відмовляються встановлювати пристрої для безготівкової оплати.

Читайте також: У луцькому транспорті продовжили термін оплати готівкою

Згодом Луцька міська рада дійшла згоди в цьому питанні з перевізниками, і більшість з них встановили зчитувачі карток і системи моніторингу. Проте в останній момент окремі перевізники навідріз відмовились співпрацювати, тому договір з ними розірвали, про це пише ІА Волинські Новини.

Зокрема, йдеться про перевізників, які повністю чи частково забезпечували маршрути № 3, 9, 9-а, 11, 17-а, 19, 24, 25, 26, 26-а, 28, 29, 32. У зв’язку з цим, КП "Луцьке підприємство електротранспорту" внесено зміни у рух тролейбусів, аби в місті не відбулось транспортного колапсу.

Відсьогодні пристрої безготівкової оплати мають працювати у всіх маршрутних таксі, проте ще тиждень лучани мають право оплачувати проїзд готівкою.

За станом на 8 ранку на вулиці Володимирській (район МКС) - зупинки переповнені людьми. Не всі лучани знають, в чому причина відсутності маршруток.

Підійшов тролейбус №12. Практично вільний. Можна зробити висновок, що люди психологічно звикли доїжджати на маршутках і не дуже поспішають на тролейбуси.

За словами лучан, на проспекті Соборності – транспортний колапс. Маршруток дуже мало, і ті – переповнені. На зупинках не зупиняються. Люди намагаються вирішити проблему за допомогою служби таксі, однак машину викликати – також проблема.

Читайте також: У Луцьку припиняють перевезення пасажирів за 13 маршрутами (список)

Район ЛПЗ. Відсьогодні на маршрути не вийшли автобуси №9, 11 і 10. Курсує всього кілька автобусів №28.

Зупинки переповнені людьми. На перших трьох від кінцевої зупинках автобус заповнюється пасажирами повністю і на наступних, не проїхавши навіть половини мікрорайону, вже не зупиняється.

Більшість лучан чекає на тролейбуси. Валідатори у маршрутках працюють справно. Приблизно 50 на 50 пасажирів оплачують проїзд готівкою та за допомогою е-картки.

Зі слів лучан, ситуацію реально рятують автобуси за маршрутом 251. З тролейбусами – трохи гірше.

За станом на 8.40 в районі ЛПЗ людей на зупинках помітно поменшало. Нестачу автобусів за маршрутами № 9, 11 та 10 компенсовують тролейбуси №1 та №2, а також декілька автобусів № 28. Згідно зі спостереженнями, більшість пасажирів оплачують проїзд готівкою.

У напрямку від проспекту Соборності до Київського майдану – зупинки та маршрутки переповнені людьми. Більшість розраховується готівкою.

В тролейбус №15 неможливо втиснутися вже на Соборності.

Частково відрізаними від транспортного сполучення виявилися мешканці села Липини.

На фото – кінцева зупинка автобусу за маршрутом №9а. Зі слів місцевих мешканців, сьогодні на роботу чи навчання люди дістаються на власних авто або на таксі.

За станом на 9.30 на проспекті Соборноності біля Салюта людей на зупинці більше, ніж зазвичай.

Зі слів лучан, з 40-го кварталу доїхати проблематично. Люди йдуть на зупинки на проспекті Соборності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook