Водіям дали поради, як правильно «перевзутися» в літню гуму.

Про це йдеться в Auto.Today.

Як правило, в цьому немає нічого складного. Ось тільки на деяких шиномонтажах у автомобілістів можуть виникнути проблеми.

Читайте також: Лише 39% українських водіїв постійно користуються пасками безпеки

Перш за все потрібно заздалегідь дізнатися, скільки буде коштувати заміна шин. В іншому випадку вартість послуги може виявитися для вас неприємною несподіванкою. Найкраще звертатися в знайомий шиномонтаж.

Часто на шиномонтажі під час заміни шин можуть нав'язувати послуги, які насправді не потрібні. Подібна практика існує скрізь. Вам також можуть запропонувати заправити шини азотом, запевняючи, що він корисніше звичайного повітря. Насправді це чергова спроба заробити на недосвідченному клієнті.

Досвідчені водії перед тим, як заїхати на шиномонтаж, перевіряють шини та диски на наявність пошкоджень. На жаль, бувають випадки, коли в майстерні можуть неакуратно виконати роботу. Не забудьте також перевірити, чи немає на колісних дисках корозії.

Читайте також: «Євробляхи» в Україні будуть розмитнювати за новими правилами

Під час установки шини на диск потрібно використовувати спеціальну пасту або гель. Завдяки цьому в екстремальних умовах гума не буде провертатися. В жодному разі не можна змащувати колісні болти. Це може призвести до мимовільного відкручування колеса і його втрати під час поїздки.

Нарешті, ще один момент - з часом шини зношується, тому потрібно проводити балансування коліс. Також важливо перевіряти тиск в шинах. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook