В останню путь Волинь провела військовослужбовця Анатолія Іллюха, який загинув 15 квітня в зоні проведення антитерористичної операції, під час виконання свого військового обов'язку.

Читайте також: На Донбасі знищили більше 30 бойовиків – морги Горлівки забиті

Про це повідомляє Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністраці.

Світла згадка про справжнього патріота та Героя України назавжди залишиться в нашій пам'яті. Анатолій Панасович народився 24 травня 1969 року у місті Ковелі, проживав разом з сім'єю у селі Вербка. З 1994 року служив за контрактом у військовій частині А 2042, яка розташована у м. Ковелі та з якої був відряджений на схід країни в зону проведення антитерористичної операції. Вірний громадянському обов’язку та військовій присязі, він мужньо, самовіддано та до останнього свого подиху відстоював свободу рідної України.

Він мав дружину та сина, був зразковим сім’янином, мужнім і хоробрим воїном, щирим та добрим товаришем.

Свідченням цих слів був той факт, що впродовж усієї ночі до храму Святого Серафима Саровського, де перебувало тіло воїна, йшли люди аби попрощатись з Анатолієм та висловити щирі співчуття родині. Протягом усього богослужіння невпинно продовжувався потік людей, як останній дарунок вони несли квіти і щиро просили у Всевишнього, аби поселив душу померлого військовослужбовця у своїх оселях, де спочивають праведні. Скорботна подія зібрала у храмі родичів, друзів, сусідів, односельчан та жителів навколишньої округи, військових, волонтерів та чиновників.

Домовину на руках до кладовища села Вербка несли його побратими, впродовж усього скорботного шляху її зустрічали діти, тримаючи у руках жовто – блакитні прапорці із чорною стрічкою. Не можна було осягнути оком ту кількість людей, що проводили в останню путь мужнього воїна. Скорбота і жаль переповнювали серця усіх, хто брав участь у церемонії поховання. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter