Змінити свій розпорядок дня для тих, хто звик пізно лягати і пізно вставати є досить складно, але цілком можливо. Пропонуємо до вашої уваги кілька корисних порад про те, як навчитися вставати раніше.

Читайте також: Медик пояснив до чого призводить нестача сну

Ніяких різких змін

Не варто намагатися одразу поміняти розпорядок дня: на це потрібен час – хоча б кілька тижнів. Почніть щодня лягати спати на 10-15 хвилин раніше, ніж у попередній. Згодом це увійде в звичку, і ви зможете лягати на годину-півтори раніше.

Переставте будильник

За тим же принципом, описаним вище, переставте будильник : кожен день прокидайтеся на 10-15 хвилин раніше.

Читайте також: Нестача сну робить людей егоїстами

Поставте будильник подалі від ліжка

Не залишайте будильник в такому місці, куди ви зможете дотягнутися рукою, коли лежите. Поставте його подалі від ліжка, щоб вам довелося встати і  вимкнути його.

Вмикати світло

Спати рекомендується в непроглядній темряві, а ось кращим засобом пробудження стане світло. Як тільки ви встали, щоб вимкнути будильник, потрібно відразу включити світло – це допоможе вам швидше прокинутися.

Читайте також: Як підняти рівень гормону щастя без ліків 

Йдіть зі спальні

Вставши з ліжка, відразу ж вийдіть із спальні, щоб вас не потягнуло назад в ліжко. Вмийтеся, випийте води і одягніться, готуючись до нового дня.

Нагороджуйте себе

Наш мозок вимагає нагороди за "хорошу поведінку". У перший час, коли ви будете змушувати себе вставати раніше, для того, щоб це відбувалося менш болісно і вироблялася корисна звичка, необхідно нагороджувати себе за це. Смачний сніданок, шопінг, медитація, гарна книга – знайдіть нагороду, яка вас порадує і мотивує продовжувати працювати над собою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook