На Центральному ринку вдалось "на гарячому" впіймати продавчиню, яка обважувала покупців у м’ясному відділі.

Читайте також: В Україні збільшилась кількість підроблених товарів

В редакцію видання "Під прицілом" звернувся наш читач Андрій, який купуючи курячий фарш на місцевому ринку, припустив, що його, скоріше за все, обважили. Чоловік зазначив, що його повноважень, як звичайного громадянина, для перевірки чесності працівників м'ясного відділу забракне, а на паперову тяганину і відписки інспекції у справах захисту споживачів просто нема вільного часу.

Покупець обурений тим, що подібна ситуація повторюється з його родиною не вперше. Ми вирішили перевірити інформацію надану Андрієм і розставити всі крапки над "і" в цій історії.

10.35 ранку, 12 грудня 2017 р. На так званому "старому" ринку попри непогоду, сновигають сотні покупців. Одразу прямуємо у павільйон м'ясопродуктів до "потрібної" продавчині.

Та прихвалює свій товар, наголошуючи на його свіжості і якості. Балакуча жінка-продавець рекомендує взяти курячого фаршу за ціною 60 гривень за кілограм.

Продавець на електроній вазі зважила нам 1070 грам фаршу та на наше прохання, буцімто для звіту третій особі, на листочку записала вагу та вартість купленого товару.

Після цього одразу прямуємо до контрольної ваги, які знаходиться в кінці павільйону. Результати контрольного зважування показали нам замість 1070 грам чомусь лише 905.

У двох інших торгових точках просимо зважити нашу покупку і знову на вагах та ж цифра 910 грам.

Читайте також: «Всі знають, хто був підбурювачем», – начальник міськвідділу про дії «базарників»

Повертаємось до тої самої знайомої нам балакучої продавчині. Просимо її ще раз переважити фарш, повідомивши спритницю, що контрольна вага чомусь показала різницю в 165 грам та обрахунок на 9 гривень 90 копійок. Жінка почала відразу проводити якісь маніпуляції, натискаючи щось з боку електронної ваги. Нарешті поклала курятину на вагу, яка тепер показала 908 грам.

На наше справедливе обурення та зауваження про наявність совісті і шахрайство жінка вигадала одразу кілька версій пригоди: то "ящик торкався", якого ніде не було навіть поряд, то вона нібито випадково рукою зачепила товар і вага помилково видала іншу цифру. Повідомляємо її про те, що її постійний обман клієнтів (дякуємо Вам, Андрію, за sms) підтвердився і інцидент тепер набере розголосу. "Фокусниця" вибачається та схоже її не дуже турбує, що маніпуляції з вагами викрито. "Я лише реалізатор, а прізвище власника торгової точки (приватного підприємця) я вам не зобов'язана називати".

Поки ми купували, бачили з десяток покупців, яким хитра спритниця продавала м'ясні вироби користуючись цією вагою. Звичайно, у пересічного громадянина електронне табло викликає більше довіри, ніж стара радянська шкала і це дійсно непоганий маркетинговий хід для шахраїв. Та все, як то кажуть, пізнається у порівнянні: якщо лише на 64 гривнях горе-бізнесмени цуплять майже 10 гривень із кишені своїх покупців, скільки ж тоді за стільки часу вони заробили на довірі простих лучан?

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook