Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Як соціальні мережі впливають на психічне здоров'я підлітків

середа, 05.05.21  19:19
Як соціальні мережі впливають на психічне здоров'я підлітків

Нове дослідження, проведене Оксфордським інститутом інтернету, показало, що взаємозв'язок між використанням підлітками цифрових технологій та погіршенням їх психічного здоров'я вкрай сумнівна. У дослідженні, дані для якого збиралися з 1991 року, взяли участь 430 561 чоловік зі США і Великої Британії.

Читайте також: Курили, розпивали алкоголь та задували свічки: кілька дівчат влаштували дебош у церкві на Великдень (відео)

Про це повідомляє 24 канал із посиланням на Neowin.

Що саме вивчали вчені з Оксфорду

Дослідники спробували відшукати взаємозв'язок між використанням соціальних мереж і депресією, емоційними та поведінковими проблемами. Вони також вивчили, як на психічне здоров'я впливає телебачення і спробували з'ясувати, чи підвищує використання цифрових технологій схильність до суїциду.

Як впливають соцмережі на психічне здоров'я підлітків

У результаті дослідження з'ясувалося, що використання соціальних мереж і перегляд телепередач вкрай сумнівно пов'язані з депресією. Однак вони помітили, що соціальні мережі можуть викликати інші емоційні проблеми.

Читайте також: Луцька блогерка поскаржилася на хірурга дитячої лікарні, який нібито їй нахамив і був грубим до її сина

Важливо. Стосується проблем з поведінкою та суїцидальних схильностей, вчені не виявили будь-якої взаємозв'язку з використанням соціальних мереж.

Важливі висновки з дослідження

Оксфордський інститут інтернету заявляє, що результати дослідження не підтверджують побоювання людей про те, що технології негативно впливають на підлітків. Однак дослідники наголошують на необхідності розширення співпраці між технологічними компаніями та вченими, яке дозволить їм оперувати великою кількістю інформації і більш точними даними у своїх дослідженнях.

Разом з тим дослідники наголосили, що ще занадто рано робити остаточні висновки про взаємозв'язок між соціальними мережами і психічним здоров'ям підлітків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :