Як сподобатись колективу? Цим питанням задається кожна людина, яка знайшла нову роботу. І не дарма. Тому що абсолютно новій і невідомій людині дуже важко, часом, буває влитися в новий колектив. Адже всім давно відомо, що умови роботи залежить не тільки від заробітної плати і роботодавця, а й від своїх колег по роботі.

Читайте також: Топ-5 способів оригінально спалювати зайві калорії

Як сподобається новому колективу? − на це питання є дуже багато статей і порад в інтернеті, але тут ми хочемо відобразити найважливіші і дієві поради, про це йдеться на сайті Жіноче щастя.

Насправді, ніяких складнощів в цьому немає. Давайте уявимо, що ваш перший робочий день випав на понеділок. Це день, коли роботодавець підводить підсумки минулого робочого тижня, і планує майбутні завдання на наступні п'ять днів.

Звичайно ж, ваш керівник цікавиться у всіх оточуючих підлеглих, якщо є у них будь-які пропозиції. Дуже добре якщо ви сам по собі людина-новатор, однак, тут ви можете ризикувати і зробити саму типову помилку будь-якого нового співробітника колективу. Навіть якщо ваша пропозиція, на ваш погляд, здається вам дуже перспективною і вдалою, будьте дуже обережні. Ваші нові колеги можуть порахувати вас вискочкою, і згодом ви ризикуєте залишитися білою вороною в вашому офісі. Постарайтеся всі ваші нові ідеї доносити таким чином, щоб в очах ваших колег ви не здавалися найрозумнішим і найправильнішим − це негативно позначиться на вашому авторитеті серед інших підлеглих.

Читайте також: Відомий український боксер кинув виклик Лукасу Матісса

 У сучасних організаціях дуже часто роботодавці проводять спеціальні навчальні семінари для своїх підлеглих. І, як відомо, відвідувати їх ніхто особливо і не любить, вже тим більше готувати спеціальні виступи і звіти. Коли ваш начальник запитує у всього колективу, що хоче хто-небудь проявити ініціативу і взяти обов'язки доповідача на себе, у всіх підлеглих різко пропадає інтерес до цього. Тому не дивно, що ваш начальник звернутися саме до вас. В цьому випадку ви можете зробити перший крок до свого роботодавця і сподобається йому.

Дайте відповідь керівнику спокійним і рівномірним голосом, що його пропозиція якраз вам до душі і що ви готові займатися цим питанням. В даному випадку ви зможете вбити відразу двох зайців: по-перше, ви піднімете авторитет своєї персони в очах роботодавця, а по-друге, покажіться перед своїми колегами в хорошому світлі. Вище наведені поради дадуть відповідь на ваше запитання, як сподобається на новій роботі. Однак, наступним кроком буде виступ на швидке навчальному семінарі, де ви будете виступати в якості доповідача. Покажіть себе з позиції прекрасного оратора. Але не думайте, що вам вдасться уникнути каверзних питань з боку вашого роботодавця і ваших колег.

Психологи рекомендують новим співробітником більше слухати, а говорити в кілька разів менше. У даної поради дуже багато переваг: по-перше, ви можете знайти собі нових друзів на роботі, а по-друге, ви зможете набагато швидше зрозуміти які відносини і принципи панують у вашому новому робочому колективі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter