Не тільки для жінок важливо вдало вийти заміж, а деколи і чоловікам одружитися! Яскравим прикладом вдалого шлюбу є подружжя Людмили та Леоніда Кучми. Мало хто знає, ким насправді був її тато і яку роль він відіграв у їхньому житті, передає Корупція.Інфо

Познайомилася пара під час госпробіт в конструкторському бюро "Південне". Людмила туди потрапила після закінчення Дніпропетровського механічного технікуму.  Виявляється, що її вітчим Геннадій Туманов працював тоді заступником головного інженера заводу «Південмаш», де виготовляли обладнання, яке розроблювали в "Південному".

У 1951-1954 роках Туманов керував на «Південмаші» розробкою і освоєнням технологічних процесів при виробництві перших радянських балістичних ракет дальньої дії, потім зробив вагомий внесок в розробку і створення перших в світі ракет стратегічного призначення на висококиплячих компонентах палива, а також космічних ракет-носіїв і космічних апаратів наукового і військового призначення.

У 1959 році він став кавалером ордена Трудового Червоного Прапора, в 1961-му – ордена Леніна. У 1966 році Геннадій Федорович перебрався в Москву, де до 1976 року працював головним інженером Головного технічного управління Міністерства загального машинобудування СРСР. За відомостями російської енциклопедії «Космонавтика», на цій посаді він «здійснював керівництво роботами з проведення технічної політики на підприємствах галузі в частині розробки і впровадження перспективних технологій, спеціального технологічного устаткування, оснащення та інструменту». У тому ж 1966 році він був удостоєний другого ордена Леніна, а в 1969-му – другого ордена Трудового Червоного Прапора.

До весілля  Леонід Кучма проживав у гуртожитку, а от після переїхав до Туманових. Зрозуміло, що  тесть неабияк допомагав молодому і перспективному зятю в просуванні по кар'єрних сходинках. У 1975-му Леонід Кучма був обраний секретарем парткому КБ «Південне», а в наступному році – членом ЦК КПУ. Ось тут і почалася політична діяльність Леоніда Кучми.