Спроби відібрати в Шацького національного природного парку два гектари лісу, в яких "засвітилися" екс-губернатор Волині Володимир Гунчик та одіозний начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко, стосуються не лише земельних ділянок. Йдеться ще й про чималий майновий комплекс, який з’явився тут за кошти "Глобального екологічного фонду".

Буквально за декілька днів до своєї відставки з посади голови Волинської ОДА Володимир Гунчик підписує розпоряджння "Про виділення лісових ділянок". Внаслідок цієї оборудки він одним розчерком пера забирає з постійного користування Шацького національного природного парку два гектари лісових угідь. Проте в цьому ж розпорядженні, виконавцем якого значиться Олександр Кватирко, жодним словом не вказується, що робити з майном, яке знаходиться на "прихвачених" гектарах…

Читайте також: Перед відставкою губернатор вирішив ще роздерибанити 2 гектари лісу поблизу Світязя

Про це повідомляє ВолиньUA посилаючись на депутата Шацької районної ради від ВО "Свобода" Андрія Лисого, який особисто побував на місці "дерибану" і з'ясував, що на цих гектарах розташовано ряд добротних будинків для відпочинку. 

Ці будинки колектив Шацького національного природного парку набув у 2009-2010 роках завдяки єврогранту міжнародної громадської організації "Глобальний екологічний фонд". Загальна сума єврогрантових коштів – близько 600 тисяч гривень.

З 2014 року ця лісова база відпочинку почала функціонувати і приймати відвідувачів. Проте, відразу ж на неї почалося полювання. На попередніх керівників Шацького національного парку чинився грубий тиск із вимогою віддати ці рекреаційні будинки в "потрібні руки". Але, тодішні керівники відмовлялись від таких "схем", і за останні три роки там змінилось аж три керівника.

Проте, до влади прийшла "послушна дівчинка" Марія Христецька, яку називають креатурою голови Волинького обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка, і власне, за її правління почався "дерибан" землі.

Читайте також: Скандальна креатура Кватирка очолила Шацький національний природний парк

Активісти і лісники неодноразово вимагали у Держлісгоспа, Кабміна і облради Волині звільнити Олександра Кватирка і призначити нового керівника.

Зважаючи на репутацію Олександра Кватирка, його тандем з Марією Христецькою може завдати великої шкоди Шацькому НПП. Ліси національного парку можуть бути роздерибанені, розпродані з особистою вигодою "потрібним" особам, які мають бізнес-інтереси на Волині.

Кватирко став найскандальнішим фігурантом журналістських розслідувань та критичних публікацій у ЗМІ та засобах масової комунікації, колективних листів громадських організацій у владні, правоохоронні, контролюючі структури.

Читайте також: Сумнівні цифри і тотальна корупція: як влада знищує лісову галузь

До тандем Кватирка і Христецької також варто віднести і заступника Державної агенції лісових ресурсів Володимира Бондаря, який зарекомендував себе як один з найгірших губернаторів в історії Волині через чисельні скандали та махінації, переконаний, що лісове господарство в Україні розвивається власним "унікальним шляхом".

Нагадаємо, що  у підкладеному Гунчику Кватирком розпорядженні щодо землі, жодним словом не згадані ці споруди і майно. Кому перейдуть ці будинки? 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter