У символічний для Луцька день – День Святого Миколая, який покровителем міста, депутати Луцької міської ради розглядали важливі питання, які потребували нагального вирішення.

Читайте також: З піснями та феєрверками: у центрі Луцька урочисто засвітили святкове тріо ялинок (фото, відео)

Так, 19 грудня о 11.30 у сесійній залі Луцької міської ради позачергове засідання депутатів.

Всього на сесії розглядали 2 питання – це бюджет міста та мораторій на будівництво нових будівель і споруд на території міста.

Проте, перед початком засідання слово взяв керівник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніамін Туз, який пояснив підприємцям Центрального ринку, які прийшли на засідання те, що на місці рирнку, який переносять на Новий ринок, не збудують багатоповерхівку. Їх просто ввели в оману. Головний архітектор розповів, що оголосили конкурс на найкращу концепцію облаштування території навколо замку і те, що на тому місці планують зробити оглядовий майданчик та облагородити територію для туристів та жителів Луцька.

Після палких дискусій підприємці Центрального ринку покинули залу засідань, а депутати продовжили бурхливо обговорювати зміни до бюджету та ввели мораторій на будівництво нових будівель та споруд на території Луцька. Мораторій триватиме до кінця затвердження генерального плану, тобто, приблизно до кінця весни 2020 року. За цей час спеціалісти з можуть провести ревізію, що дозволить планувати перспективу будівництва на десятки років.

Читайте також: "Ви – ті, хто ризикує життям": патрульна поліція Волині відсвяткувала свій День народження (фоторепортаж)

Після того, як депутати більше як годину дискутували стосовно мораторію та того, що він принесе для міста та його мешканців, усі розійшлися, аби виконувати свою роботу, а виконувач обов'язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що пленарне засідання депутатів міської ради відбудеться наступного тижня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook