У Луцьку тривають заходи з енергоефективності. Зокрема, за останній рік замінили сім кілометрів тепломереж та майже готова до запуску модернізована котельня на вулиці Боженка.

Читайте також: Підприємиця з Луцька боргує за опалення понад 1 мільйон гривень

Про це стало відомо 17 жовтня під час конференції з питань підвищення енергетичної ефективності підприємств та установ західного регіону, яку провели в овальному залі Волинської ОДА, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

"Ми маємо кредит Європейського банку, який дозволяє втілити багато проектів. В цьому році замінили сім кілометрів труб на загально ізольовані. В міжопалювальний період ми займалися модернізацією власних котелень – в трьох повністю замінили обладнання", – зазначила директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

За її словами, в планах на наступний рік – модернізація ще восьми таких котелень, на яких так само буде повністю проведена заміна генеруючого обладнання.

"Те, чим ми активно зараз займаємось і що вже перебуває на стадії завершення – пуск твердопаливної котельні на вулиці Боженка на 5 мегават. Надіємось, це як мінімум дозволить нам зменшити споживання газу", – зауважила Малютіна.

Читайте також: Повідомили, чи готовий Луцьк до опалювального сезону

"Ми отримали 3 млн 250 тис. євро від ЄБРР на встановлення індивідуальних теплових пунктів. Це більш як 200 будинків у місті будуть забезпечені сучасним обладнанням. Цей процес розпочався, провели тендер, в якому приймали участь чеські, італійські , французькі та болгарські компанії. Ми отримали шість технічних пропозицій", – додала вона.

Малютіна вкотре підкреслила, що позитивним наслідком роботи підприємства стало активне впровадження заходів з енергетичної ефективності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter