Жителів села Горішнє Горохівського району обвели навколо пальця і кинули майже на 300 гектарів землі. Зараз все село збунтувалося, адже землю нахабним способом спробували віддати підприємцю без відома людей. Найцікавіше у цій історії те, що територія, про яку йде мова, свого часу була розпайована на селян. Проте зараз, загадковим способом земля стала не людською, ба більше, навіть не належить сільській раді, тепер нею розпоряджається Геокадастр. 

Читайте також: На Волині майже 650 га землі віддали фірмі, пов’язаній з кіпрською офшорною компанією

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

В кінці 90-их, коли розпався місцевий колгосп, землі розпаювали на людей. Під час того, як відбувався цей процес, з району поступила пропозиція віддати землі у сільську раду під пасовище. Оскільки берег фактично використовувався під випас і не придатний для сільського господарства, люди погодилися віддати паї сільській раді.

Минулого року місцеві підприємці захотіли взяти берег в оренду, ніби-то для того, аби засадити його енергетичною лозою: попросили дозвіл у Геокадастру та у сільській раді. Звісно ж люди дізналися про це останні і то випадково. 

Читайте також: На Волині прокуратура повернула державі 100 гектарів і озеро, які незаконно віддала РДА

Як виявилось, землі якимось чином більше не належать сільській раді, а ними опікується Геокадастр, який і віддає їх у приватну власність.

Проте, чиновники Горохівської райдерадміністрації говорять, що все відбувається згідно закону і нічим зарадити не можуть. 

Детальніше дивіться у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter