Україна розраховує, що Росія заплатить компенсації за порушення морського права в Азовському і Чорному морях. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін після зустрічі з главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічюсом, передає Сегодня.

Читайте також: Відповідь на Керченський міст: Україна перетворить Крим на острів

За його словами, позов до Міжнародного арбітражу – це один з головних способів України домогтися компенсації від Росії.

"Це звернення є всеосяжним. Воно повністю стосується і Азовського моря, і ресурсів, і всіх прав України, які Росія там порушує. Ми будемо послідовно доводити і нашу політичну і юридичну позицію, і на основі цього обов'язково досягнемо тих рішень, що Росія, по-перше, повинна припинити ці порушення, а по-друге, компенсувати Україні все те, що вона до цього зробила. Ми вважаємо, що це найбільш ефективний спосіб", – заявив Клімкін.

Міністр зазначив, що з боку Азовського моря існує реальна загроза для України.

"Звичайно, ми повинні здійснювати в повному обсязі і всі питання щодо заходів у сфері безпеки, які виходять за політико-дипломатичні рамки. Ми розуміємо, що Росії за визначенням довіряти не можна, і вона може вдатися до подальших провокацій реально кожну хвилину, тому прекрасно повинні розуміти, що ситуація з безпеки уздовж наших кордонів в Азовському морі має контролюватися", – підкреслив він.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter