Українка Ольга Менько, яка вже рік живе в Кракові, розповіла, з якими труднощами зіштовхнулася під час пошуку роботи в Польщі.

Читайте також: Скільки українців покинули країну: тривожна статистика

"Це лише здається так, що в місті, де багато корпорацій і можливостей, тебе, розумну, красиву і з хорошим резюме, одразу заберуть з руками і ногами. Насправді ж більшість проходить дуже складний процес. Він іноді триває кілька місяців… Ти надсилаєш резюме, супровідні листи і щоранку прокидаєшся з очікуванням дзвінка (хоча б одного!) із запрошенням на співбесіду. Але багатьом не телефонують", – розповіла дівчина в інтерв'ю Оbozrevatel.

За словами українки, коли пошуки хорошої роботи не увінчалися успіхом, Оля була готова влаштуватися навіть нянею або офіціанткою - ким завгодно, щоб почати заробляти власні гроші. Однак дівчина не здалася і вирішила зайнятися улюбленою справою – журналістикою.

"І я вирішила йти іншим шляхом. Якщо раніше я шукала роботу в корпорації, то тепер подумала: мені ж так подобалося писати тексти! Треба спробувати знайти вакансію в цій сфері. І я знайшла роботу за п’ять днів. Без знання польської мови. Хоча дехто говорив, що це неможливо. І тоді я зробила для себе висновок: якщо ти справді чогось хочеш і працюєш над цим – все здійсниться. Перша моя робота – журналістка українського тижневика в Польщі "Наше слово", - зазначила українка.

В кінці зими цього року кар'єра Олі пішла вгору – дівчині запропонували посаду головного редактора в новому виданні.

Читайте також: У Польщі закликали Росію звільнити українських політв’язнів

"Тут мав відкритися Перший портал для українців у Кракові "UAinKrakow.pl". Пам’ятаю, що з того моменту практично всі мої думки були про це видання. Я вже вся була в роботі. Запустили портал наприкінці квітня, і з того часу моє життя змінилося. Робити те, що тобі подобається, – це таки неоціненне щастя", – додала Оля Меньков.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter