У середу, майже по всій території України випав перший сніг, а це означає, що на зміну відносно теплій осені приходить холодна погода. З її настанням традиційно збільшується кількість хворих на грип, застуду та ГРВІ. Адже організм, що відзвичаївся за літо від різких перепадів температур, є надзвичайно вразливим.

Читайте також: Медики довели, що туалетний папір небезпечний для здоров'я

Посилюють ймовірність захворіти також переохолодження, ослаблений імунітет та навіть сухе повітря – воно провокує пересихання носової порожнини і та стає більш вразлива до вірусів і інфекцій, пише ТСН.

Як вберегти сім’ю від грипу та застуди – дивіться в інфографіці:

Читайте також: Названо головну небезпеку антибіотиків

Наразі захворюваність на грип та ГРВІ є порівняно низькою і не перевищує епідеміологічний поріг у жодній з областей країн. Проте МОЗ наголошує, що погіршення ситуації традиційно варто очікувати вже у другій половині листопаду. За даними установи, цьогоріч на грип ризикують захворіти понад 13 мільйонів людей.

Щоб мінімізувати ризик захворіти – уникайте скупчення людей, дотримуйтесь правил гігієни – миття рук, промивайте ніс морською водою після поїздок у громадському транспорті та при перебуванні у приміщенні з пересушеним повітрям. Варто навчити цих правил і дитину, яка відвідуває школу чи садочок.

Слід пам’ятати, що попри схожість деяких симптомів грип та застуда є різними захворюваннями.  Задля успішного лікування, потрібно знати, як їх можна розрізнити.

Утім, зазначимо, що краще за все вчасно звернутися за професійною допомогою, а не займатися самолікуванням.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter