У сучасному світі темп життя пришвидшився як ніколи. Особливо гостро це відчувається у великих містах, де усі кудись поспішають, квапляться, запізнюються. Щоб вважатися конкурентноздатним робітником, ти повинен завжди бути сконцентрованим, працездатним та ефективним. Наш організм не міг не зреагувати на такі серйозні зміни, а тому не дивно, що стрес називають хворобою 21-го століття.

Читайте також: Розповіли, як впливає на організм кожна лишня година роботи

Про це пише marie.claire.

Прийміть свій стрес

Звучить дуже суперечливо, але не варто запевняти себе, що ваше життя рухається в правильному руслі. Кожна людина добре знає, що таке почуття занепокоєння і тривожності. В цьому немає нічого поганого. Якщо ви будете продовжувати все заперечувати, то будете почувати себе ще більш пригніченим і перестанете контролювати ситуацію. Чесно поговоріть з собою і визначте джерело стресу, тільки тоді "лікування" буде успішним.

Робіть перерви

"Без відриву від виробництва" – це не ваш варіант. Якщо ви відчуваєте, що починаєте закипати і ось-ось вибухнете, зробіть перерву. Приготуйте чай, пройдіться біля офісу, сходіть на обід – ці прості ритуали допоможуть відволіктися від справ насущних і дозволять вам видихнути. До речі, дослідження показують, що працівники, які роблять регулярні тайм-аути, більш продуктивні і сконцентровані.

Споживайте "корисності"

Якщо ви відчуваєте, що звичайне "провітрювання" не здатне привести вас до тями, спробуйте більш серйозну методику. Наприклад, пийте більше зеленого чаю – в ньому міститься L-Теанін – амінокислота, яку ще називають "натуральним Ксанакс" (препарат, який знижує хвилювання, тривожність, відчуття неспокою). Ви також можете приймати його у вигляді таблеток. Ефект ви відчуєте вже через 30-40 хвилин після прийому, а триватиме він близько 10 години.

Робіть йогу

Рух це життя. Якщо ви більшу частину доби проводите перед комп'ютером, немає нічого дивного в тому, що ви відчуваєте себе засмиканим і стомленим. Організм ніби посилає вам сигнал про те, що йому потрібно трохи більше активності. Ця практика розрахована на людей, яким важливо не тільки розвивати своє тіло, а й дух.

Пийте менше кави

Кожен другий офісний працівник не уявляє свого життя без ранкової порції кофеїну, але варто бути дуже уважним з цим алкалоїдом. Якщо ви страждаєте від перших ознак стресу, все може тільки погіршитися. Намагайтеся пити менше кави, вона прискорює серцебиття і психологічні симптоми тривожності. Замість неї спробуйте чай з ромашкою або зелений чай – вони мають заспокійливий ефект.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter