Думка про те, що мозок використовує лише 10% своєї потужності може бути привабливою. Здається, що одного ранку ми можемо прокинутися і зрозуміти, як розкрити потенціал мозку на повну. І тоді станемо справжніми геніями, які врятують людство від хвороб, злочинців та корупції.

Читайте також: Чому чистота в будинку може бути вкрай небезпечною

Проте ідея щодо того, що наш мозок не працює на всі 100% лише приємна легенда, на якій довгий час наживалися шарлатани, які обіцяли "включити" його на всю потужність та збільшити продуктивність, задіявши пасивні ділянки мозку, пише Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Використовуючи МРТ-діагностику, науковцям вдалося наочно продемонструвати, як різні ділянки мозку реагують у відповідь на різні подразники, чітко доводячи, що людина використовує свій мозок на 100%. Тому наш мозок працює справно, більш того, фіксування цих активних 10% пов'язане з його унікальною здатністю зберігати енергію та керувати задачами.

Читайте також: Маленькій дівчинці з Волині потрібна допомога у боротьбі із рідкісною хворобою

Тож найкращий шлях допомогти мозку працювати краще – це вести здоровий спосіб життя. Коли організм отримує достатньо поживних речовин, фізичної активності та відпочинку, тоді і мозок працює на повну потужність.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter