Лікар повідомив, як ефективно за допомогою підручних засобів зняти свербіж від укусів комарів.

Читайте також: Лучани вимагають терміново знищувати комарів у зонах відпочинку

Щоб швидко зняти нестерпний свербіж рекомендується скористатися подорожником або бальзамом "зірочка", повідомила лікар Вікторія Савицька кореспонденту ГолосUA.

Спека провокує підвищену активність комарів, а ці настирливі комахи здатні зіпсувати навіть найідеальніший пікнік або вилазку на природу. Але найбільш неприємне починається потім – місця укусів постійно сверблять, сверблять і не дають спокою.

"Ні в якому разі не варто розчісувати місця укусів – це вкрай небезпечно, особливо, якщо ви перебуваєте на природі, адже в таких умовах руки недостатньо чисті, та й на ураженій ділянці шкіри вже напевно накопичення пилу і бактерії.

Звичайно, контролювати цей процес непросто, адже чесати укуси ми починаємо неусвідомлено. Тому, з метою безпеки, потрібно якомога швидше позбутися від сверблячки. Місце укусу потрібно обробити антисептичними засобами, якщо таких немає – то просто водою, але тільки чистою, а не з водойми.

Читайте також: Як вберегтися від укусів комарів: практичні поради

Після цього зменшити свербіж від комариного укусу допоможуть камфорне масло або спирт. Подбайте, щоб вони були в кишені сумки, з якою ви їдете на пікнік. Ще надійніше діє бальзам "зірочка", йому місця вже точно вистачить місця навіть у найменшій сумочці", – зазначила фахівець.

Втім, нерідко виникає така ситуація, коли у безтурботних відпочиваючих немає з собою ні бальзаму ні навіть флакона Фухове (можуть замінити спирт), тоді варто озирнутися навколо і знайти лист подорожника.

"Обов'язково ретельно промийте його, розітріть пальцями і прикладіть до місця укусу, – вам відразу ж стане набагато легше. Аналогічно діють листочки м'яти і черемхи", – порадила фахівець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook