Як відомо, в Україні налічується понад 20 тисяч озер. Це дає українцям масштабну альтернативу відпочити влітку біля води й необов’язково солоної, а ще стереотипно дешевше, аніж на курортах Азовського та Чорного морів.

Читайте також: Де не можна купатись: перелік небезпечних пляжів Волині

Серед таких озер є Біле озеро  на Рівненщині, яке останнім часом набирає популярності. Перед санаторієм розміщений кіоск, де можна купити перекусити,а також поруч є кілька крамниць з помірними цінами, як для курорту.

Якщо винаймати житло на добу, то за одну людину ви заплатите 160 гривень. В кімнаті є  ліжко, шафа, тумбочка, стіл, стільці. Зі всіх 58 будиночків лише кілька мають свої санвузли.

Якщо ж ви хочете жити на території кемпінгу, то вам доведеться сплатити 50 гривень. Для відпочинку з наметом тут територія безмежна і охайно прибрана від сміття. Прекрасний хвойний ліс, невеличкі затишні береги, яких для відпочивальників достатньо, але при бажанні можна усамітнитись, розклавши свій намет.

Читайте також: "Там цивілізації немає", – Олександр Савченко розкритикував пляжі Світязя

Вода Білого озера не біла, а прозора і неперевершена, а на дотик – шовковиста. Такою її робить вміст фосфору та гліцерину. Саме тутешня вода і приваблює відпочивальників, бо шкіра після купання наче зволожена кремом.

Єдина їдальня годує відпочивальників комплексним трьохразовим харчуванням. Удень – 181 гривня з людини, але їсти за гроші не так просто. Спочатку потрібно придбати талончики у реєстратурі і лише після цього ви зможете скуштувати смачний сніданок, обід і вечерю.

Читайте також: Яку небезпеку приховує купання у Луцьких водоймах

На території  також  є просторий спортивний  майданчик, а для любителів поплавати можна взяти в оренду човен або катамаран, вартість якого становить 15 гривень за годину. Також є більярдна, де дорослим пропонують кальян на спиртних напоях і дискотека, де здебільшого присутні діти.

"За один сезон в нас може оздоровитися до 8000 тисяч людей, а ще в нас є можливість забронювати будинок через інтернет", – каже В’ячеслав Ткачук заступник директора реабілітаційно-оздоровчого комплексу.

Попри розкішну природу і чудове озеро сама база відпочинку наче загубилася в часі. Те, що надворі не середина 1970-х, збиває з пантелику хіба що Wi-Fi неподалік реєстратури.

За словами В’ячеслава Ткачука, вони працюють над тим, щоб потрапити у 21 століття. Будиночки розділені на чотири типи. Чотири і п’ятитипних будинків найбільше на території. Одно дво і трьохтипні будинки оснащені кухнею, окремим душем і вбиральнею, але таких є кілька.

Альтанки, мангали, пляж – таке благо буде доступно для кожного, щоправда, за 12 гривень. Це якщо ви приїхали відпочивати, але у будиночки не поселилися.

Зауважимо, що виселення з будиночків відбувається до 8 години ранку.

 Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter