У Волинській області, як і на території всієї країни, запроваджено проведення щотижневого рутинного епідеміологічного нагляду захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Читайте також: Україна отримала нові вакцини для планових щеплень

Про це інформує ДУ "Волинський ОЛЦ МОЗ України" та МОЗ України.

За минулий тиждень інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на 2% більше епідемічного порогу та становить 493 на 100 тис. населення.

В Україні зберігається тенденція до росту захворюваності на ГРВІ та грип. У більшості регіонів, зокрема і в нашій області,  перевищення епідемічного порога не зареєстровано. Інтенсивність епідемічного процесу ГРВІ, включно із новою коронавірусною інфекцією, була на низькому рівні, за винятком Сумської, Житомирської, Донецької, Запорізької та Закарпатської областей (середній рівень), в Тернопільській області (висока інтенсивність), а в Івано-Франківській області на звітному тижні зафіксовано дуже високий рівень інтенсивності епідемічного процесу – перевищення епідемічного порога в 2,2 рази.    

Читайте також: Повідомили, скільки на Волині доз вакцини від COVID-19 утилізували

На Волині епідемічна ситуація повторює загальнодержавні тенденції. Інтенсивний показник становить 524 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 6%). Перевищення епідемічного порогу не зареєстровано на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 9%. Вищі від середньообласного показники захворюваності у м. Луцьку (1237 на 100 тис. населення) та Ківерцівському (627) районах.

Протягом останнього тижня в області захворюваність гострими респіраторними інфекціями, в тому числі на коронавірусну інфекцію, збільшилась на 15% і становить понад 5,4 тис. осіб, проти 4,7 тис. попереднього тижня. Утримується тенденція до росту захворюваності серед дитячого населення  і становить 48%  (захворіло близько  2,6 тис.) від загальної кількості постраждалих, що на 13% більше минулого тижня. Така ситуація пояснюється перебуванням дітей в організованих колективах (становлять 71% від всіх захворілих дітей).

Близько трьох відсотків від загальної кількості захворілих госпіталізовано, переважно це дорослі особи (90%). Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

З початку епідемічного сезону перехворіло понад 102 тис. волинян – це 10% населення області.

Читайте також: На Волині від ускладнень коронавірусу помер чоловік

З початку епідсезону на Волині проти грипу вакциновано понад 2,6 тис. осіб, із них 56%  це особи із групи ризику  (персонал медичних закладів, діти віком від 6 міс.  до 5 років, особи з хронічними захворюваннями, особи віком понад 65 років).

Поряд із проведенням ПЛР-тестування на SARS-CoV-2, вірусологічна лабораторія обласного лабораторного центру проводить дослідження на виявлення вірусів грипу А і грипу В та інших вірусів респіраторної групи.

На сьогодні  обстежено понад 400 осіб. Вірусів грипу не виявлено. Збудники  інших гострих респіраторних інфекцій виявлено у  32% пацієнтів. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook