Найсильніше любителями дорогих транспортних засобів виявилися представники органів місцевої влади.

Щоправда, велика кількість авто класу люкс у деклараціях голів ОДА, мерів, депутатів міськ- і облрад пояснюється тим, що вони часто є “вихідцями” з бізнесу. Загалом у 2016 році 244 місцеві чиновники задекларували 434 розкішних машини, через що і посідають перше місце нашого рейтингу, повідомляє  Bihus.

Срібло виборюють представники Кабміну, міністерств і підлеглих органів. За підсумками минулого року, на 182 чиновників припадало 239 люксових автівок. А бронзу отримують служителі Феміди – 130 дорогих машин задекларували 89 українських суддів. Більше ніж по дві коштовних автівки в середньому припадає на 70 народних депутатів. А от прокурори справжній вміст своїх гаражів у деклараціях намагаються не світити, проте 44 із них все одно потрапляють у ТОП-5 нашого рейтингу.

Найпопулярнішими автомобільними брендами серед чиновників виявилися японський Lexus і британський Land Rover. Ще кожен десятий із тих, що задекларували люксові машини, віддає перевагу продукції концернів Mercedes-Benz і Porsche.

Загалом у 2016 році коштовні транспортні засоби у своїх деклараціях вказали 1008 чиновників.