Парламент України готується здійснити фактичну амністію "євробляхерам". У пропонованому варіанті "євробляхери" можуть легалізувати свої автомобілі за ставками, істотно нижче існуючих.

Читайте також: Волинянин намагався провезти через митницю авто "на бляхах" з фіктивними документами

За словами економічного експерта Сергія Фурса, якщо хтось і після цього не легалізує свій автомобіль і вирішить далі користуватися опцією "порушуй інкогніто", то на нього чекатимуть вже "драконівські штрафи". "Драконівські штрафи – це добре. І не тому що маленькі українці повинні будуть заплатити гроші. Просто штрафи – хороший стимул виконувати закон. Фінансовий стимул – це єдиний стимул, який стабільно працює з людиною. Погано інше – держава в черговий раз показує, що верховенство права в країні не працює", – зазначив експерт у своєму відеоблозі "Фінансова грамотність".

Читайте також: Через "євробляхи" в Україні зросте ціна на страховку

Що означає це рішення? Що є законослухняні платники податків, які купували автомобілі і платили всі належні податки і збори. А є люди, які завезли автомобілі за схемами. І в підсумку купили машину набагато дешевше і не заплативши належні податки.

Читайте також: Рада планує знизити податок на ввезення авто на єврономерах

"У таких людей завжди буде мільйон і одине пояснення, чому вони змушені були купити машину таким чином. Тут тобі і податки високі, і чиновники крадуть, і зарплати низькі, але це все лише спроба виправдати власний злочин. А як результат – людина, котра заплатила всі податки відчуває себе ідіотом. Тому що зробив все по закону, поводився як добропорядний громадянин. І це коштувало йому дуже дорого,"– сказав Сергій Фурса.

Читайте також: На що треба звернути увагу при розмитненні "євроблях"

Як сказав фінансовий експерт, все повинно бути навпаки. Якщо людина обманює – розплачується за це. Обман повинен коштувати дорого, а чесне життя повинно бути простим. Таку форму взаємодії в суспільстві повинна стимулювати держава.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter