Живильні речовини, виявлені в брюссельській капусті, молюсках і апельсинах, можуть допомогти боротися з ранніми стадіями шизофренії та інших психічних розладів.

Читайте також: На скільки в Україні зросла вартість великоднього кошика

Про це йдеться в дослідженні вчених з Університету Манчестера і Університету Західного Сіднея, пише Новости Ю.

На думку фахівців, використання деяких харчових добавок може поліпшити класичні методи лікування психотичних захворювань, якщо вони застосовуються на ранній стадії.

Щоб прийти до таких висновків, експерти використовували дані з 8 незалежних клінічних досліджень, які вивчали вплив прийому добавок поживних речовин на здоров’я 457 молодих людей з ранніми стадіями психотичного захворювання.

Було встановлено, що певні добавки, що приймаються одночасно з проходженням традиційних методів лікування, допомогли поліпшити психічне здоров’я пацієнтів.

Перш за все, мова йде про амінокислоту під назвою таурин, яку можна знайти в різних продуктах харчування. Також виявилися ефективними антиоксидант N-ацетилцистеїн і вітамін С. За словами вчених, зазначений сприятливий ефект пов’язаний з тим, що дані сполуки пригнічують окислювальний стрес, що призводить до руйнування клітин.

Також наголошується, що жирна кислота Омега-3, широко рекламована як важлива для здоров’я мозку харчова добавка, не продемонструвала ніякого впливу на симптоми психічних розладів, відзначають дослідники.

Фахівці додають, що зазначені поживні речовини можуть бути корисними лише в тому випадку, якщо вони доповнюють стандартне лікування, а не замінюють його.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter