Початок нового десятиліття сигналізує про те, що потрібно переглянути свій раціон – включити в нього поживні і корисні продукти, які будуть брати участь в боротьбі з процесами старіння, а також виключити ті продукти, які будуть негативно впливати не тільки на фігуру, а й на загальний стан здоров’я.

Читайте також: ТОП-5 звичок, які допоможуть втримати вагу після схуднення

Американське видання My Domaine опитало провідних дієтологів, а також фахівців в області здорового харчування, щоб виділити п’ять продуктів, яких необхідно уникати після 30 років – особливо жінкам, повідомляє Нealthystyle.

"У міру того, як змінюється вік, змінюється і наш метаболізм. З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які братимуть участь в боротьбі з хворобами і, звичайно, старінням. Іншими словами, список наших покупок в супермаркеті повинен змінюватися також часто, як і наш вік", – говорить Ені Кей, відомий дієтолог.

Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, який сприяє запальним процесам, а також шкодить нашій шкірі, негативно впливаючи на її пружність.

Девіс також акцентує увагу на тому, що слід обмежити споживання білого хліба, який не несе ніякої користі для організму.

Дієтологи продовжують наполягати, що дієтичні напої вкрай шкідливі для здоров’я. Так, дієтолог і шеф-кухар Трісія Вільямс стверджує, що вважає саме дієтичні напої головним ворогом жінки після 30 років.

Приправи і соуси

Дієтологи і дерматологи також настійно рекомендують виключити споживання соусів – таких, як кетчуп і майонез, а також з обережністю ставитися до вибору приправ. Зокрема, мова йде про приправи з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами, які шкодять здоров’ю.

"Замініть соуси і приправи натуральними спеціями – такими як кмин, який допомагає травленню або, наприклад, куркумою, яка має потужні протизапальні властивості", – говорить Джилл Джавахері, консультант по здоровому харчуванню і дерматолог.

Макаронні вироби

Переступивши 30-річний рубіж, слід враховувати здоров’я кишечника і відповідно до цього вибирати продукти, які варто вживати регулярно. Ліана Вернер-Грей, автор книги “Дієта землі” і експерт зі здорового харчування, стверджує, що після 30 років жінкам потрібно скоротити споживання глютену і повністю виключити макаронні вироби.

"Глютен дуже жорсткий для травної системи. Наш організм споживає дуже багато енергії, щоб переварити його. Часто глютен погано сприймається кишечником, залишаючи відчуття роздутості – це говорить про те, що організму складно впоратися з важкою і жорсткої клейковиною і що він має потребу в їжі більше легкій і корисній", – говорить вона.

Готові кондитерські вироби

Лос-анджелеський експерт зі здорового харчування Софі Джаффе радить повністю виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири і "нуль користі".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter