Деякі товари в супермаркетах краще обходити стороною – вони не тільки не корисні, але і можуть завдати шкоди здоров’ю.

Читайте також: Як здолати голод перед сном

Про це розповідає healthystyle.info.

Зелений салат в упаковці

Вчені-бактеріологи попереджають: найнебезпечніший продукт в супермаркеті – порізаний і упакований зелений салат. Хоча на упаковці і написано, що він готовий до вживання, на ньому можуть жити шкідливі бактерії, що викликають кишкові захворювання. Вони потрапляють на салатні листя з грунту, і їх не можна знищити, адже салат не піддається термічній обробці. Щоб убезпечити себе, будь-яку куплену зелень потрібно ретельно мити.

Ковбаса

Всесвітня Організація Охорони здоров’я визнала ковбасу, бекон і інші вироби з переробленого м’яса продуктами, які провокують рак. Нітрити, що містяться в них, в кишечнику можуть перетворюватися в нітрозаміни – сильні канцерогени. Копченості до того ж можуть містити ще одну канцерогенну речовину – бензопірен.

Бутильований зелений чай

Недавнє дослідження підтвердило: напій в пляшках, який продається під виглядом зеленого чаю, не має з ним нічого спільного. Зелений чай славиться своїми антиоксидантними властивостями, а ось в 20 пляшках бутильованого “чаю” антиоксидантів стільки ж, скільки в 1 чашці справжнього. Цей напій складається в основному з води, а цукру в ньому більше, ніж в газованій воді.

Продукти з фруктовими добавками

Круасани, булочки з ягідної начинкою і солодкі йогурти виглядають дуже апетитно. Але всередині – фруктові наповнювачі, зручні для виробництва і продажу. Завдяки консервантам, ароматизаторам і загусникам вони не вбираються в тісто і не псуються. Але знайти в них справжні ягоди складно.

Майонез

Майонез складається з яєць, оцту, соняшникової олії і спецій. Але в покупному майонезі є ще й консерванти, барвники та стабілізатори. “Легкий” майонез містить менше жиру (наприклад, 35% замість 50%), але, щоб зберегти густоту і смак продукту, в нього додають крохмаль і цукор. Так що по калорійності він майже такий же, як і звичайний майонез. Цей соус корисним не назвеш, але якщо ви любите його – готуйте самі.

Мелені спеції

Мелені спеції легко розбавити дешевшими добавками. Наприклад, замість кориці часто продають кассию, замість шафрану – сафлор (чорнобривці). Краще купувати спеції без глутамату натрію – підсилювача смаку. При звиканні до нього природний смак їжі починає здаватися прісним.

Хліб

Хліб з супермаркету печуть з борошна, яке відбілили за допомогою хімічних речовин (наприклад перекису бензоїлу, який використовують для вибухів в кіно). Таке борошно довго зберігається, в ньому не заводяться комахи, але і користі від неї мало. У тісто для хліба додають і хлібопекарський поліпшувач, що містить ущільнювачі тесту, підсилювачі смаку, ПАР і т.д. Ці добавки поліпшують якість тіста і збільшують термін зберігання хліба.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook