"Пане Президенте, а як жити за пенсію у півтори тисячі гривень", "Пане Президенте, а чому на сході помирають тисячі наших бійців?", "Пане Президенте, а коли покарають корупціонерів?". 1000 і одне запитання є в українців до Головнокомандувача і гаранта Конституції, проте чи можна буде їх поставити вже 14 березня, під час чергового візиту Порошенка на Волинь.

Читайте також: На центральній площі Луцька − сутички між простими людьми та поліцією (фото, відео)

"Ніхто не пам'ятатиме, які були тарифи весною 2019 року, а ось президентські ініціативи- декомунізацію Томос і мовний закон пам'ятатимуть" – так висловився спікер ВР Андрій Парубій під час погоджувальної ради парламенту. Звісно, якось легко про це думати із зарплатнею понад 40 тисяч гривень, легко з трибуни у Верховній раді, а ось коли ти звичайний пенсіонер із тисячею в гаманці, або ж освітянин із двома тисячами – то за перейменування вулиць та написання в комп’ютерній програмі вихід, а не виход – переймаєшся чомусь не дуже. Та й не до цього якось, коли приходить комуналка вдвічі більша за дохід.

"Я копійки рахувала, оце перед виборами, то скинув якусь копійку, я не можу відкласти ні на що, і в мене пенсія 2307 і я дачу маю, то мушу шось підторговувати, а мені вже 70 років", – Зоя Федорівна, лучанка.

Читайте також: Луцькі готелі заполонили охоронці Порошенка та лісівники

Чимало пенсіонерів саме в переддень приїзду Гаранта, ми зустріли у банківських відділеннях – домагаються субсидій у вигляді готівки, радіти черговому приїзду Гаранта на Волинь таким людям немає коли, та й запитувати можуть хіба про пенсію, наприклад, – як на неї вижити.

"От за оці субсидії, що от ми сьогодні в Ощадбанку, що сьогодні субсидії нам дали получити налічками от заблокована система, і от ми з 8 ранку тут і не можемо получити ці гроші, Порошенко виступив що ми получимо налічкою, а в них система не працює з 12 числа, і от пенсіонери стоять і не можуть получити своєї субсидії", – Ольга Адамівна, лучанка.

На автостанції пенсіонерів зустрінеш небагато, а ось заробітчан, які шукають кращої долі закордоном – чимало, тож хоч до Президента у них питань вистачає, та часу їх поставити нема коли.

На п’ятий рік війни, або операції об’єднаних сил, як це називає влада, люди вже звикли до ситуації, як би це страшно не звучало, звикли, що за нашу незалежність та мирне небо помирають хлопці, звикли, що на цій війні хтось заробляє на крові, звикли, що бійці "тримаються" там завдяки волонтерам та небайдужим людям, нині – учасники АТО кажуть – ніколи не забудуться обіцянки, дані Гарантом ще в часи Майдану, це єдине, про що хотіли б запитати.

"Те, шо він обіцяв на Майдані, і так обіцянки не виконав, за дві неділі закінчить АТО, і так воно і не виконалося, йде 6 рік війни, так само наші сини гинуть, так він свою обіцянку не стримав", – Роман, учасник ООС.

Звісно, хотілося б запитати у пана Президента про розкрадання армії, про непокараних корупціонерів, і ще про багато що, та хіба допустить охорона Гаранта такі "незручні" питання? Звісно, що ні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook