Діти успадковують однакову кількість генетичних рис від батька і матері, однак більше використовується чоловіче ДНК. Йдеться саме про генетичні зміни і особливості, пише NewsOboz.org.

Читайте також: Вчені довели, що інтелект на 50-80% передається у спадок

Колір очей. Найчастіше дитина успадковує колір очей від батька, особливо якщо вони домінантного темного кольору. Але навіть у разі, якщо у батька очі світлі, а у матері темні, дитина може мати сірі або зелені очі.

Волосся. Структура, густота і колір волосся також більшою мірою передаються від батька. Звичайно, бувають і винятки: якщо у батька кучеряве волосся, дуже маленький шанс, що у дитини воно буде прямим.

Читайте також: 7 фраз, які необхідно застосовувати у спілкуванні з дітьми

Ямочки на щоках. Якщо у батька чітко виражені ямочки на щоках, то з великою ймовірністю у дитини теж будуть ямочки. Ця особливість є домінантною.

Симетрія особи залежить від генетики. Якщо у чоловіка асиметрія особи або кривий ніс, такі ж риси можуть проявитися і у дитини. Те ж стосується і відстовбурчених вух.

Рівень інтелекту. Не дарма жінок приваблюють розумні чоловіки. Це частково закладено у них природою. У сильних і розумних чоловіків часто народжуються такі ж діти.

Зріст залежить від генів обох батьків, однак саме від батька залежить, наскільки дитина буде високою або низькою. Якщо батько дуже високий, то велика ймовірність того, що і діти будуть високими. Відзначимо, що тип фігури також багато в чому залежить від батьківських генів.

Сон. Примітно, що поза, яку дитина займає під час сну, також може передатися від батька. Нерідко в інтернеті можна зустріти фотографії, де батько з дитиною сплять в однакових позах. Це теж особливість генетики.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter