Антиоксиданти, які містяться у ягодах, відомі як антоціани (пігменти), суттєво знижують ризик захворювань серця.

Читайте також: Як врятуватися від харчового отруєння під час пікніка

Про це заявили науковці з Університету Східної Англії, пише Сosmo.

Ці антоціани покращують щільність артерій, знижуючи кров'яний тиск і зменшуючи запалення. Це підтвердили результати 25 досліджень.

Зі слів вчених, 1-2 порції чорниці, малини або полуниці протягом дня забезпечують організм достатньою кількістю антоціанів. А це знижує ризик смерті від серцевих захворювань аж на 40%.

Читайте також: Як правильно обрати сонцезахисний засіб

Що цікаво, антоціани більш відчутно впливають на молодий організм, ніж на людей старшого віку. Окрім того, дослідження показали зв'язок між низьким споживанням фруктів та серцево-судинними захворюваннями.

Зокрема, незбалансована і скупа на мікроелементи дієта є основною причиною летальних випадків через хвороби серця у всьому світі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter