Фахівці розповіли про те, які ягоди краще всього захищають легені людини від пошкоджень і захворювань.

Читайте також: Уляна Супрун дала поради, як уберегтися від сказу

На думку вчених, для зміцнення здоров'я органів системи дихання людям слід вживати в їжу чорницю і виноград. Ця думка фахівців базується на результатах дослідження за участю 463 осіб, середній вік яких склав 44 роки, про це повідомляє інтернет-видання НовостиINFO.

На самому початку експерименту у добровольців перевірили стан дихальних органів і проаналізували властиві людям особливості харчування. Після цього показники здоров'я випробовуваних перевірили вже через 10 років. Виявилося, що найміцнішими і витривалими легкими могли похвалитися любителі ягід.

Читайте також: Фахівці винайшли вакцину від раку мозку

«Чорниця і виноград допомагають зміцнювати тканини легень і захистити їх від пошкоджень, які виникають в результаті запальних процесів, часто розвиваються в зв'язку з інфекціями", − констатували дослідники.

Цілющу дію чорниці і винограду вчені пояснюють високим вмістом антиоксидантних речовин флавоноїдів, які захищають клітини від руйнівного для них окисного стресу. Відзначимо, що флавоноїди також багаті плоди горобини чорноплідної, глоду, а також червоної смородини.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter