В Україні оклад президента становить 28 тис. грн, при цьому міністр, прем'єр і віце-прем'єр-міністри мають оклади в розмірі близько 55 тис. грн..

Читайте також: В Україні пенсіонери отримають солідні надбавки: кому і скільки доплатять

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Оклад змінюється залежно від ситуації в економіці. Він становить п'ять середніх заробітних плат і може знаходитися біля позначки в 50 тис. грн. Саме на таку премію щоквартально і зможе розраховувати прем'єр Денис Шмигаль, коли змінять критерії виплати винагород.

Оклади в Кабміні

До речі, міністр, прем'єр-міністр і віцепрем'єр отримують однакові оклади, але різні надбавки, зокрема й премії за результатами роботи, доплати за досвід тощо. У середньому міністри можуть заробляти до 80 тис. грн.

Якщо в уряді зарплати залежать від ситуації в економіці, то Офіс президента і сам глава держави мають фіксовані оклади. У Володимира Зеленського це 28 тис. грн на місяць плюс премії, а в глави його Офісу Андрія Єрмака 18 тис. грн.

Читайте також: Зеленський заявив, чи слід очікувати в Україні європейських пенсій

Зарплати керівництва країни

У рази менше отримують пересічні чиновники. Найчастіше це мінімальна зарплата в 5 тис. грн. Наприклад, якщо ви хочете працювати провідним спеціалістом відділу пільг, житлових субсидій та державних соціальних допомог, то претендуєте на загальний дохід у 5000 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook